Een Afbeelding Voorbereiden Om Af Te Drukken

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Voorbereiden Om Af Te Drukken
Een Afbeelding Voorbereiden Om Af Te Drukken

Video: Een Afbeelding Voorbereiden Om Af Te Drukken

Video: Een Afbeelding Voorbereiden Om Af Te Drukken
Video: Laat jouw beelden spreken met Canva 2024, Mei
Anonim

De foto's die we kiezen om af te drukken, hebben de neiging om belangrijke momenten vast te leggen. Goed voorbereide afbeeldingen van hoge kwaliteit helpen je herinneringen helder en duidelijk te houden.

Een afbeelding voorbereiden om af te drukken
Een afbeelding voorbereiden om af te drukken

Het is nodig

  • - digitaal beeld;
  • - grafische editor;
  • - opnamemedium.

instructies:

Stap 1

Het eerste dat u moet doen, is de afbeelding converteren naar de CMYK-kleurmodus. Er zijn verschillende kleurenschema's in computergraphics, ze bepalen hoe we bepaalde kleuren zien. Dus dezelfde kleur in verschillende kleurruimten kan verschillende variaties hebben. RGB is het kleurenschema dat wordt gebruikt om kleuren op een computermonitor weer te geven, en CMYK is het schema dat wordt gebruikt om afbeeldingen af te drukken. Als je de afbeelding voor het afdrukken eerst naar deze modus schakelt, kun je ongeveer zien wat de kleuren zullen zijn na het afdrukken.

Stap 2

Bekijk je afbeelding en controleer of de foto voldoende contrast, scherpte en kleurverzadiging heeft. Als de foto de juiste verwerking vereist, gebruik dan een editor zoals Adobe Photoshop. Om een afbeelding in Photoshop te verscherpen, opent u de tool Slim verscherpen (filter - verscherpen - slim verscherpen). Stel in het venster dat verschijnt de waarden van de intensiteit en straal in, waarvan de waarde niet groter mag zijn dan 2 eenheden.

Stap 3

Kleurverzadiging mag niet te intens zijn. Je kunt ook een specifieke kleurgroep opfleuren. Om dit te doen, opent u in Photoshop het gereedschap Kleurtoon / verzadiging (Ctrl + U), selecteert u in het venster dat verschijnt een groep kleuren (bijvoorbeeld "rood") en wijzigt u vervolgens de verzadigingswaarde.

Maak de foto meer contrast met het commando "helderheid / contrast". Een andere optie is om het venster "Niveaus" te openen (Ctrl + L) en een kleine zwart-witte schuifregelaar van de grafiek naar het midden te slepen.

Stap 4

Stel de juiste afbeeldingsgrootte en resolutie in voor het afdrukformaat. Kies bij het printen altijd 300 dpi. Deze waarde wordt als optimaal beschouwd voor foto's van klein formaat. Standaard afbeeldingsformaten in donkere kamer: 10,2 × 15,2, 12,7 × 17,8, 15,2 × 2,16, 20,3 × 25,4, 21 × 30,5, 25,4 × 30,5, 25,4 × 38,1. 30,5 × 40,0, 30,5 × 45,7. Als u Photoshop gebruikt, wijzigt u de opties in het menu Afbeelding en vervolgens Afbeeldingsgrootte.

Sla de afbeelding op in JPG, TIFF of BMP formaat.

Aanbevolen: