Een Bestand Voorbereiden Om Af Te Drukken

Inhoudsopgave:

Een Bestand Voorbereiden Om Af Te Drukken
Een Bestand Voorbereiden Om Af Te Drukken

Video: Een Bestand Voorbereiden Om Af Te Drukken

Video: Een Bestand Voorbereiden Om Af Te Drukken
Video: Hoe maak je in no time een bestand klaar om te drukken? 2024, Mei
Anonim

Je hebt digitale foto's gemaakt. En de vraag rijst onvermijdelijk voor je: wat nu? Als je ze alleen op een computer gaat bekijken, dan kun je alles laten zoals het is, en als sommige moeten worden afgedrukt, is het raadzaam om ze een beetje te verbeteren, in ieder geval om te "bijsnijden" zoals verwacht. Het is eenvoudig, maar de donkere kamer zal er extra geld voor vragen, en het is geen feit dat ze het zullen doen zoals jij het nodig hebt. Als voorbeeld zullen we overwegen een foto van 10x15 cm (het meest voorkomende formaat) te maken.

Een bestand voorbereiden om af te drukken
Een bestand voorbereiden om af te drukken

Noodzakelijk

Computer, Adobe Photoshop, bestand (foto)

instructies:

Stap 1

Start Adobe Photoshop en open de verwerkte afbeelding. Selecteer daarna op de werkbalk het gereedschap "bijsnijden" en voer in de verschenen menuvelden in: breedte - 15 en hoogte - 10 cm, resolutie - 300 pixels / inch.

Stap 2

Plaats de muisaanwijzer op de linkerbovenhoek van het fragment dat u nodig hebt, druk op de linkerknop en sleep de aanwijzer diagonaal totdat u de rechteronderhoek bereikt van het fragment dat u wilt afdrukken. Nu kunt u een fragment van de afbeelding zien die op de foto zal verschijnen.

Stap 3

Als de randen niet helemaal zijn waar u wilt, plaatst u de aanwijzer binnen het geselecteerde kader, drukt u op de linkerknop en verplaatst u het kader zodat alles erin zit wat moet worden afgedrukt. Het is mogelijk dat het aanvankelijk geselecteerde frame te groot of kleiner blijkt te zijn dan nodig. Verklein het vervolgens door met de muis een hoek te pakken. Merk op dat het wijzigen van de grootte zowel horizontaal als verticaal gebeurt.

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op het frame en selecteer "bijsnijden" in het menu dat verschijnt. De foto verschijnt op het scherm in het formaat waarin deze wordt afgedrukt. Vervolgens moet u ervoor zorgen dat de afmetingen van de opgeslagen afbeelding zijn wat u nodig heeft. Kies hiervoor Afbeeldingsgrootte in het menu Afbeelding en zorg ervoor dat de breedte, hoogte en resolutie van de afbeelding hetzelfde zijn als eerder ingesteld.

Stap 5

Sla de foto op. Om dit te doen, selecteert u in het menu "Bestand" "Opslaan als …", specificeert u het pad naar de map met het bestand, het formaat van de opgeslagen afbeelding en klikt u op "OK". Het is beter om het bestandsformaat in te stellen op JPEG. Hiermee is de elementaire voorbereiding van het fotobestand voor het afdrukken voltooid. Als u andere afbeeldingsparameters moet wijzigen, kunt u niet zonder een diepere studie van Adobe Photoshop.

Aanbevolen: