Een Epson-cartridge Doorspoelen?

Inhoudsopgave:

Een Epson-cartridge Doorspoelen?
Een Epson-cartridge Doorspoelen?

Video: Een Epson-cartridge Doorspoelen?

Video: Een Epson-cartridge Doorspoelen?
Video: How to Refill Epson Cartridges 2024, Mei
Anonim

Het is bekend dat het mengen van verschillende soorten inkt in een cartridge leidt tot het "krullen" en vervolgens kapot gaan van de printkop van de printer. Om dit te voorkomen, moet u de Epson-printercartridge grondig doorspoelen. Deze operatie is nogal arbeidsintensief en vereist speciale kennis.

Een Epson-cartridge doorspoelen?
Een Epson-cartridge doorspoelen?

Noodzakelijk

  • - beslag;
  • - adapter;
  • - mes.

instructies:

Stap 1

Pak een werkende cartridge van de Epson-printer en scheur, of liever knip een deel van het label af zodat je bij de technologische gaten kunt. Dit moet absoluut gebeuren, aangezien deze gaten naar de chipkern gaan, wat een geheugenchip is.

Stap 2

Bereid de fittingen voor en steek ze stevig in de technologische gaten van de cartridge. Verbind de fittingen met behulp van een kruisadapter. Nu moet je ook de onderste gaten vinden van waaruit inkt naar de printkop van de Epson-printer gaat. Voor hen moet je zoiets oppakken als stukjes plastic buisjes. Hierdoor komen de zogenaamde terugslagkleppen vrij

Stap 3

Sluit de kruisvormige adapter en de waterkraan aan met het speciaal hiervoor voorbereide rubberen slanggedeelte.

Stap 4

Zet het water aan. Controleer of de watertemperatuur op kamertemperatuur is, omdat te koud water de patroon niet effectief spoelt en heet water deze kan beschadigen. Let ook op de vloeistofdruk. Water moet praktisch door de zwaartekracht uit alle onderste gaten stromen. Overmatige druk kan vervolgens de functionaliteit en duurzaamheid van de cartridge beïnvloeden.

Stap 5

Blijf een uur of langer spoelen. De patroonsponzen moeten alle opgehoopte inktresten verwijderen. Controleer de spoelkwaliteit visueel. U moet de procedure beëindigen nadat er gedurende 5-10 minuten schoon water uit de patroon is gelopen.

Stap 6

Koppel het spoelsysteem los van de watertoevoer en droog de printercartridge met vooraf voorbereide perslucht, die u het beste rechtstreeks in de opening van de kruisadapter kunt blazen.

Stap 7

Verwijder de gewassen inktsponzen. Neem hiervoor een mes en wrik de bovenklep los. Let op de staat van de sponzen. Spoel deze onderdelen van de patroon eventueel nog een keer af, dit keer apart. Gebruik ook hier geen contrasterende temperaturen. Laat de sponzen drogen.

Stap 8

Verzamel de patroon. Plaats de sponzen in de speciale compartimenten, gebruik moleculaire lijm om de bovenklep vast te zetten.

Aanbevolen: