Een Inkjetprintercartridge Doorspoelen?

Inhoudsopgave:

Een Inkjetprintercartridge Doorspoelen?
Een Inkjetprintercartridge Doorspoelen?

Video: Een Inkjetprintercartridge Doorspoelen?

Video: Een Inkjetprintercartridge Doorspoelen?
Video: Replace the Cartridge | HP Deskjet 1510 All-in-One Printer | @HPSupport 2024, Mei
Anonim

Fabrikanten van inkjetprinters maken veel meer winst met de verkoop van verbruiksartikelen dan met de technologie zelf. Veel pc-gebruikers die vinden dat de prijs van cartridges te hoog is, hebben echter een alternatieve manier bedacht om ze aan te vullen. Het is heel goed mogelijk om ze zelf te vullen, maar daarvoor moet je ze zeker afspoelen.

Een inkjetprintercartridge doorspoelen?
Een inkjetprintercartridge doorspoelen?

instructies:

Stap 1

Spoel de cartridge door in de volgende gevallen: als u van plan bent de cartridge opnieuw te vullen met inkt van een ander type of van een andere fabrikant, om een chemische reactie te voorkomen; als de cartridge lange tijd niet is gebruikt en de overblijfselen van oude inkt zijn verdikt of opgedroogd; als u de absorberende eigenschappen van de inkthoudende spons wilt herstellen.

Stap 2

Neem een scherp mes. Gebruik het om het bovenste plastic deksel van de cartridge te verwijderen. Bereid de plaats voor waar u de patroon gaat spoelen. Het is raadzaam om de tafel af te dekken met een krant of papieren handdoek, omdat de inkt moeilijk te wassen is. Deze voorzorgsmaatregel is aan te raden, want zelfs als de printer u vertelt dat de cartridge leeg is en het tijd is om hem bij te vullen, blijft er een onbeduidend deel van de inkt over.

Stap 3

Verwijder de sponzen uit de inkjetcartridge en plaats ze in een kom met schoon water. Neem een gewone spuit van 10-20 ml en spoel hiermee alle toegankelijke delen van de patroon af met warm water, zodat er geen resten van oude inkt op zitten. Spreid ze vervolgens uit om te drogen.

Stap 4

Verwijder de patroonkoppen van de vaat. Om de patroon volledig door te spoelen, weekt u de sponzen in veel stromend water. Spoel totdat er kleurloos water uit de sponzen begint te stromen. Dit kan wat tijd kosten. Houd er rekening mee dat nadat het heldere water begon te stromen, de sponzen hun kleur behielden, maar veel bleker werden.

Stap 5

Neem wat gedestilleerd water en spoel ze opnieuw. Uitknijpen en te drogen leggen. Nadat alle delen van de patroon droog zijn, plaatst u de sponzen terug op hun oorspronkelijke plaats. Plaats ook het plastic patroondeksel terug en zet vast met lijm. Daarna kunt u de cartridge bijvullen en in de printer installeren.

Aanbevolen: