Hoe Epub Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Epub Te Openen
Hoe Epub Te Openen

Video: Hoe Epub Te Openen

Video: Hoe Epub Te Openen
Video: How to read ePUB Books on Windows PC 2024, Mei
Anonim

Het epub-formaat (Electronic Publication) is in 2007 ontwikkeld door het International Digital Publishing Forum - IDPF - met de steun van Adobe. Het is ontworpen om e-books en documenten te maken die niet alleen op een pc kunnen worden gelezen, maar ook op mobiele apparaten. Er zijn veel verschillende programma's en plug-ins waarmee je een epub-document kunt openen of converteren naar een ander formaat.

Boeken in epub-formaat kunnen zowel op pc als op mobiele apparaten worden gelezen
Boeken in epub-formaat kunnen zowel op pc als op mobiele apparaten worden gelezen

Startpagina Adobe Digital Editions

Dit is een handige en functionele applicatie voor het lezen van elektronische documenten. Het programma werkt met een breed scala aan formaten, waaronder epub en pdf. Met Adobe Digital Editions Home kunt u niet alleen een epub-document openen en lezen, maar ook uw digitale bibliotheek ordenen. Met het programma kun je boeken downloaden, sorteren op auteur of onderwerp, online en offline lezen, bladwijzers maken en opmerkingen toevoegen.

Om gekochte e-books over te zetten naar andere apparaten, moet u uw computer met uw Adobe ID registreren op de website van de softwarefabrikant.

De app heeft een eenvoudige interface die is geoptimaliseerd voor lezen. Boeken kunnen worden geopend in de modus van één en twee pagina's. De grootte van de lettertypen is ook instelbaar. Bovendien kunt u met Adobe Digital Editions Home het boek afdrukken of overbrengen naar mobiele apparaten (tablets, smartphones, communicators). Het programma ondersteunt zoeken naar tekst en kan swf-bestanden afspelen die in de publicatie zijn ingesloten. De applicatie is volledig gratis, u kunt deze downloaden van de website van de fabrikant.

Universele kijker

Een universele applicatie die veel browsers en spelers kan vervangen. In de programma-instellingen kunt u de Russische interface inschakelen. Universal Viewer kan bijna elk bestand openen. De applicatie werkt met een groot aantal grafische formaten, kan muziek en video's afspelen, webbestanden openen en kantoordocumenten. Er is ook een draagbare versie van Universal Viewer die geen installatie vereist.

Als u Mozilla Firefox gebruikt om op internet te werken, kunt u boeken in epub-indeling rechtstreeks in uw browser lezen door de EPUBReader-extensie te installeren. Er is een vergelijkbare extensie voor Google Chrome genaamd MagicScroll.

Om documenten in epub-formaat te bekijken, heeft het programma een speciaal ingebouwd hulpprogramma. Er zijn geen bewerkingsfuncties, maar het bekijken van documenten is zeer handig georganiseerd, het uiterlijk van het boek kan worden aangepast in overeenstemming met uw voorkeuren. Je kunt het in volledig scherm bekijken. Met Universal Viewer kunt u zoeken, tekst naar het klembord kopiëren en een document verzenden om af te drukken. De applicatie is volledig gratis en kan worden gedownload van de website van de fabrikant.

Alreader

Nog een veelzijdige e-bookreader. Alreader ondersteunt verschillende documentformaten, waaronder epub. De applicatie heeft veel functies. Naast de standaardopties voor het kiezen van een kleurenschema, lettertype-instellingen, tekstuitlijning, overschakelen naar weergavemodus voor één of twee pagina's, ondersteunt alreader GoldenDict, ColorDict 3, Fora Dictionary, Lingvo en enkele andere. Er is een functie voor het kiezen van een codering voor een open document.

Als u een epub-document moet maken of bewerken, gebruikt u de programma's Sigil, eCub, Jutoh.

De applicatie ondersteunt de zoekfunctie, biedt flexibele instellingen om door de tekst te navigeren en ondersteunt de weergave van voetnoten. U kunt de paging-animatie selecteren, automatisch scrollen instellen en de gemaakte instellingen in het gebruikersprofiel opslaan. Alreader werkt op vaste computers, maar ook op tablets, smartphones en communicators met Windows of Windows CE en Windows Mobile. Ook het besturingssysteem Android 1.6+ wordt ondersteund. De app is volledig gratis.

Aanbevolen: