Een Midi-toetsenbord Gebruiken

Inhoudsopgave:

Een Midi-toetsenbord Gebruiken
Een Midi-toetsenbord Gebruiken

Video: Een Midi-toetsenbord Gebruiken

Video: Een Midi-toetsenbord Gebruiken
Video: MIDI CONTROLLER vs KEYBOARD: Which one is better? | Review by Ted and Kel 2024, April
Anonim

Het midi-toetsenbord is het meest voorkomende type midi-controller. Het is een pianotoetsenbord met een elektronische eenheid die toetsaanslagen omzet in een stroom van midi-commando's.

Een midi-toetsenbord gebruiken
Een midi-toetsenbord gebruiken

Noodzakelijk

midi-toetsenbord

instructies:

Stap 1

Gebruik een bundel software en een externe midi-controller om je midi-keyboard als DJ-controller te gebruiken. Sluit hem aan op je computer, start Virtual DJ. Open het selectievenster van de externe controller. Selecteer de Algemene midi-optie, vink het vakje Activeren aan, klik op Config, waarna u naar het midi-instellingenvenster gaat.

Stap 2

Klik op de knop Toevoegen, selecteer een bepaalde groep parameters in de linkerknop en selecteer in de middelste de gewenste parameter, verplaats de geselecteerde schuifregelaar of klik op de knop. Het controllernummer en de waarde verschijnen bovenaan het scherm. De rechterknop geeft informatie weer over de toewijzing van de controller en het bereik van waarden.

Stap 3

Gebruik de volgende soorten parameterbesturing: Knop, in dit geval kan de controller twee waarden aannemen (van 0 tot 127); een slider is een controller met een beperkt bewegingsbereik; wiel (Wiel) - controller die kan draaien. Selecteer in het vervolgkeuzemenu om het bericht op welke manier dan ook uit te voeren (van toepassing op het standaard deck, het gespecificeerde deck of het momenteel geselecteerde deck).

Stap 4

Ga naar het hoofdmenu na het toewijzen van parameters voor het midi-toetsenbord. Het toont een lijst van zijn controllers en parameters die door hen worden bestuurd. Indien nodig kunt u het geselecteerde item wijzigen om het gedrag van de controller te wijzigen of het te verwijderen. Sla de geconfigureerde midi-toetsenbordconfiguratie op met de knop Opslaan. U kunt bijvoorbeeld Level 1 en 2, Crossfader, Pitch1, 2 controllers als schuifregelaars toewijzen; om encoders te bedienen - Treble 1, Bass 1, 2, Mid 1, 2, Gain 1, 2.

Stap 5

Wijs de deckselectie toe aan de knoppen sw1 en sw2. Nadat u de Midi-toetsenbordinstellingen hebt geladen, zijn alle encoderwaarden nul, dus zorg ervoor dat u hun waarden definieert voordat u begint. Als resultaat heb je een DJ-controller-implementatie. De mogelijkheden zijn volledig afhankelijk van het gekozen midi-toetsenbord.

Aanbevolen: