Hoe Sdhc . Te Formatteren

Inhoudsopgave:

Hoe Sdhc . Te Formatteren
Hoe Sdhc . Te Formatteren

Video: Hoe Sdhc . Te Formatteren

Video: Hoe Sdhc . Te Formatteren
Video: How to Format an SD Card on Mac and Windows? 2024, April
Anonim

Het SDHC-geheugenkaartformaat is speciaal ontworpen voor gebruik in verschillende draagbare apparaten. Vaak is het na het kopen van een nieuwe kaart of tijdens het gebruik van een "oude" kaart nodig om deze te formatteren om volledig bruikbaar te zijn.

Hoe sdhc. te formatteren
Hoe sdhc. te formatteren

instructies:

Stap 1

Om het proces te starten, sluit u de SDHC-drive aan op uw computer met behulp van een kaartlezer of heeft uw apparaat misschien een speciale sleuf om SD-kaarten rechtstreeks te lezen. De kaart moet met succes door de computer worden gedetecteerd als een apparaat voor gegevensopslag. Als er een pictogram met een nieuwe schijfnaam in de map Deze computer verschijnt, is alles in orde.

Stap 2

Bepaal zelf welk bestandssysteem u wilt gebruiken. De meest voorkomende bestandssystemen zijn NTFS en FAT32. Er zijn ook andere typen, maar deze worden minder vaak gebruikt en worden niet door alle apparaten ondersteund. Het wordt aanbevolen om SDHC-kaarten in het FAT32-systeem te formatteren, omdat dit veelzijdiger is.

Stap 3

Ga naar "Deze computer" en klik met de rechtermuisknop op de regel met de naam van uw schijf en selecteer vervolgens "Formatteren" in het menu dat verschijnt. Bepaal vervolgens naar welk bestandssysteem u het apparaat wilt formatteren. Vink het vakje "Snel formatteren" aan en klik vervolgens op de knop "Start". Wacht tot het formatteren is voltooid. De computer geeft een venster weer met een bijbehorende melding.

Stap 4

U kunt de SD-kaart ook formatteren met speciale programma's in plaats van met hulpprogramma's van het besturingssysteem. Sommige fabrikanten ontwikkelen aparte hulpprogramma's voor hun schijven.

Stap 5

Of gebruik het universele programma SDFormatter. Het heeft een gebruiksvriendelijke interface en wordt gratis verspreid.

Stap 6

Nadat u klaar bent met het werken met de kaart, selecteert u de optie "Hardware veilig verwijderen". Het pictogram bevindt zich in de lade (de rechterrand van de taakbalk). Klik op het bijbehorende pictogram en selecteer "Verwisselbare schijf uitwerpen" in het venster dat verschijnt. Vervolgens kunt u de geheugenkaart fysiek verwijderen. U kunt de schijf loskoppelen zonder deze veilig te verwijderen, maar het risico bestaat dat u de schijf of de gegevens erop beschadigt (als u iets hebt weten op te schrijven).

Aanbevolen: