Een Panoramafoto Uploaden Naar Instagram

Inhoudsopgave:

Een Panoramafoto Uploaden Naar Instagram
Een Panoramafoto Uploaden Naar Instagram

Video: Een Panoramafoto Uploaden Naar Instagram

Video: Een Panoramafoto Uploaden Naar Instagram
Video: Как загрузить панораму в Instagram 2024, April
Anonim

De populaire sociale fotoservice Instagram staat niet toe dat je panoramische breedbeeldfoto's uploadt. Enige tijd geleden ondersteunde het over het algemeen alleen vierkante foto's en video's, met een beeldverhouding van 1: 1, en dit was een soort "truc" van deze service. Nu kun je ook rechthoekige afbeeldingen uploaden, hoewel ze verre van panoramisch zijn. Maar je kunt nog steeds een panorama uploaden naar Instagram, als je je toevlucht neemt tot één truc.

Een panorama uploaden naar Instagram
Een panorama uploaden naar Instagram

Noodzakelijk

  • - Computer met Adobe Flash CS5;
  • - panoramische opname;
  • - smartphone met geïnstalleerde Instagram-applicatie.

instructies:

Stap 1

Laten we profiteren van het feit dat je video's kunt uploaden naar Instagram. Laten we een video van 15 seconden maken van onze panoramische foto (dit is de maximale videolengte die Instagram kan uploaden). De panoramische opname beweegt van de ene rand naar de andere, waardoor een interessant geanimeerd panorama-effect ontstaat.

Laten we dus Adobe Flash CS5.5 of een andere min of meer nieuwe versie lanceren. Selecteer de optie "Nieuw …" in het menu "Bestand". Selecteer in het geopende venster ActionScript 3.0, stel de hoogte van de scène in op de hoogte van uw panoramische afbeelding in pixels. Stel de breedte in op hetzelfde als de hoogte. We laten de framerate zoals die is.

Een ActionScript-document maken
Een ActionScript-document maken

Stap 2

Wanneer de scène is gemaakt, gaat u opnieuw naar het menu "Bestand". Klik op "Importeren" -> "Importeren naar de werkruimte …", of druk eenvoudig op de toetscombinatie Ctrl + R. Er verschijnt een dialoogvenster voor het selecteren van bestanden. Kies je panoramische opname. Het zou in het werkgebied moeten verschijnen. Laten we het zo uitlijnen dat het in hoogte in het witte veld van de scène past.

Als u wilt dat uw panorama van links naar rechts beweegt, lijnt u het panoramabeeld zo uit dat de linkerkant van het beeld is uitgelijnd met de linkerkant van de scène. Als u het panorama van rechts naar links wilt verplaatsen, past u de rechterkant van de afbeelding en de rechterrand van de scène aan.

Vergeet niet dat u de weergaveschaal kunt wijzigen als het werkgebied niet helemaal op het scherm past. Rechtsboven het werkgebied bevindt zich een vervolgkeuzemenu met kijkschalen. De standaardwaarde is "100%".

Uitlijnen van de snapshot in het werkgebied van de Adobe Flash CS-omgeving
Uitlijnen van de snapshot in het werkgebied van de Adobe Flash CS-omgeving

Stap 3

Klik nu in het werkpaneel "Tijdlijn" met de rechtermuisknop op het eerste frame (een rechthoek met een zwarte stip erin) en selecteer het item "Bewegings-tween maken" in het menu dat verschijnt. Nu is het 1e frame uitgerekt tot het 24e frame, omdat we hebben de framesnelheid ingesteld op 24 frames per seconde in de instellingen.

Bewegings-tweens maken
Bewegings-tweens maken

Stap 4

Nu moet je berekenen hoeveel frames je moet maken. Als Instagram je toestaat om videoclips van 15 seconden te uploaden, en we stellen 24 frames per seconde in de instellingen in, dan is 24x15 = 360. Dat wil zeggen, we moeten 360 frames maken.

Neem hiervoor het eerste frame met de linkermuisknop en rek dit naar rechts langs de tijdlijn tot aan het 360e frame.

Bewegings-tweens maken voor Instagram
Bewegings-tweens maken voor Instagram

Stap 5

Het blijft alleen om het panoramische beeld aan de rechterkant van het werkgebied uit te lijnen. Om dit te doen, selecteert u het bovenste gereedschap in de werkbalk - "Pijl" (of drukt u op de "V"-toets) - en lijnt u de afbeelding uit langs de rechterrand met de muis of de pijlknoppen. Daarna is de tween voltooid.

Bewegings-tweens maken in Adobe Flash CS5.5
Bewegings-tweens maken in Adobe Flash CS5.5

Stap 6

Exporteer de resulterende animatie naar een video. Selecteer het menu "Bestand" -> Exporteren -> Film exporteren …

Een videopanorama exporteren
Een videopanorama exporteren

Stap 7

We selecteren de locatie van het bestand, stellen de naam in en selecteren het formaat "*. AVI". Klik op "Opslaan". Stel de videoresolutie in, laat de rest standaard staan en klik op "OK".

Een videopanorama exporteren
Een videopanorama exporteren

Stap 8

Het "avi"-formaat "weegt" veel, dus het is raadzaam om het naar "mp4" te converteren. Hiervoor gebruiken we het gratis AnyVideoConverter programma, of kortweg "AVC Free". Laten we ons avi-bestand toevoegen, het uitvoerformaat instellen op mp4, klikken op "Converteren". Binnen een paar seconden wordt het proces beëindigd en wordt een videobestand met ons panorama gemaakt, maar tien keer kleiner in volume. (Voor de duidelijkheid: het originele bestand in het "avi"-formaat woog 659 MB, en het geconverteerde - slechts 3,4 MB).

Converteer AVI-video naar MP4
Converteer AVI-video naar MP4

Stap 9

De laatste stap is om het nieuwe bestand te uploaden naar ons apparaat, waarop de Instagram-app is geïnstalleerd, en de video te uploaden naar Instagram.

Op zo'n eenvoudige manier kunt u zeer "lange" panorama's maken, inclusief ronde panorama's.

Aanbevolen: