Hoe Onbewerkt Te Bekijken?

Inhoudsopgave:

Hoe Onbewerkt Te Bekijken?
Hoe Onbewerkt Te Bekijken?

Video: Hoe Onbewerkt Te Bekijken?

Video: Hoe Onbewerkt Te Bekijken?
Video: Hoe je Cling stempels nauwkeurig kunt afdrukken 2024, April
Anonim

Sinds de komst van digitale fotografie is er veel veranderd. Filmcamera's die bij iedereen bekend zijn, worden alleen door professionals gebruikt, omdat digitale afbeeldingen zijn veel gemakkelijker om mee te werken. Zo wordt het ene formaat vervangen door een heel ander formaat, bijvoorbeeld raw, wat een betere beeldkwaliteit heeft.

Hoe onbewerkt te bekijken?
Hoe onbewerkt te bekijken?

Noodzakelijk

  • Software:
  • - Adobe-Photoshop;
  • - Adobe Camera Raw.

instructies:

Stap 1

Als je de twee formaten, raw en jpeg, vergelijkt, kun je berekenen dat raw de ongecomprimeerde versie van het jpeg-bestand is. U kunt bijvoorbeeld praten over hoe de uiteindelijke foto's op camera's worden verkregen. Aanvankelijk wordt de afbeelding uit de matrix in onbewerkt formaat opgeslagen en vervolgens wordt jpeg gemaakt met behulp van speciale encoders. Een soortgelijk voorbeeld met wav- en mp3-bestanden. Daarom verdient het primaire bestandsformaat de voorkeur. bevat een afbeelding van hogere kwaliteit.

Stap 2

Om dit type bestand te openen, is het aan te raden om speciale software te gebruiken, namelijk Adobe Photoshop. Waarom dit specifieke programma? In elke nieuwe versie nemen de ontwikkelaars in de distributie steeds meer extensies op voor verschillende cameramodellen. Maar de keuze van de versie van het programma moet worden gemaakt op basis van het jaar van uitgave van uw camera. een programma dat vóór de release van de camera is uitgebracht, kan zijn onbewerkte bestanden niet openen.

Stap 3

Natuurlijk zijn er voor elke versie add-ons voor je camera's, maar het is toch aan te raden om de nieuwste softwareversie te gebruiken. U kunt het programma downloaden via de volgende link https://www.adobe.com/ru/downloads. Nadat u het programma hebt geïnstalleerd, voert u het gewoon uit en opent u een bestand in onbewerkte indeling. Een onderscheidend kenmerk van dit programma is het bewerken van foto's in de echte modus, d.w.z. nadat u het bestand in het programmavenster hebt geladen, heeft u de mogelijkheid om de helderheid, het contrast, de sluitertijd, het diafragma, de belichting en andere parameters te wijzigen. Misschien is dit de enige manier om de afbeelding snel en correct te bewerken.

Stap 4

Als uw camera desondanks niet door het programma zelf wordt ondersteund, is het raadzaam om de nieuwste versie van Adobe Camera Raw te installeren, die standaard al bij het programma wordt geleverd. Wat kan dergelijke problemen veroorzaken? Ofwel is er een fout opgetreden tijdens de installatie van de distributiekit, of de camera is volledig nieuw en deze wijziging zat niet in het laatste installatiepakket.

Aanbevolen: