Een USB-flashstation Herstellen

Inhoudsopgave:

Een USB-flashstation Herstellen
Een USB-flashstation Herstellen

Video: Een USB-flashstation Herstellen

Video: Een USB-flashstation Herstellen
Video: Aangepaste USB-flashdrive, USB 3.0-drive, USB-creditcards, USB-sticks, pendrive, OEM en groothandel. 2024, April
Anonim

Stroomuitval, uitwerpfouten en vele andere gebeurtenissen kunnen ertoe leiden dat een verwisselbare USB-schijf defect raakt. Symptomen van een storing zijn het niet reageren op opdrachten, geen toegang krijgen of overschakelen naar de alleen-lezen modus.

Een USB-flashstation herstellen
Een USB-flashstation herstellen

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat u de werking van het verwijderbare apparaat begrijpt: de gegevensoverdracht tussen de computer en het Flash-geheugen wordt uitgevoerd door een speciaal programma dat op de microschakeling van de controller is geïnstalleerd.

Stap 2

Bepaal het model van de controller die op de verwisselbare schijf is geïnstalleerd: open mechanisch de USB-flashdrive en zoek de naam van de microschakeling op de behuizing, of gebruik de gespecialiseerde hulpprogramma's CheckUDisk, ChipGenius of UsbIDCheck die zijn ontworpen om de VID- en PID-codes vast te stellen. De VID-code identificeert de fabrikant van het verwijderbare apparaat, terwijl de PID het apparaat zelf identificeert.

Stap 3

Onthoud dat het niet bepalen van de bovenstaande codes of het ontbreken van codewaarden een indicatie zijn van elektrische schade aan de controller en impliceren dat het onmogelijk is om de verwisselbare schijf te herstellen.

Stap 4

Identificeer de fabrikant van het verwijderbare apparaat dat u wilt met behulp van de gevonden VID en ontdek het model van de geïnstalleerde chip door de PID met behulp van de gespecialiseerde iFlash-database.

Stap 5

Maak van de gelegenheid gebruik om te zoeken naar het benodigde hulpmiddel voor het herstellen van de bruikbaarheid van het gebruikte verwijderbare apparaat, geleverd door de websites van de fabrikanten, of selecteer het benodigde hulpprogramma in de lijst van de flashboot.ru-internetbron.

Stap 6

Volg de aanbevelingen van de herstelwizard voor de geselecteerde tool of bestudeer de instructies die bij het hulpprogramma worden geleverd.

Stap 7

Gebruik een van de volgende programma's om informatie die op de schijf is opgeslagen te herstellen:

- LostFlashPhoto;

- FotoRec.

Of bepaal de aanwezigheid van beschadigde sectoren van Flash-geheugen wanneer gegevens niet kunnen worden hersteld met behulp van:

- Flashnul;

-Victoria;

- Mijn SchijfTest.

Stap 8

Probeer informatie te herstellen met de ingebouwde systeemtools: "Start" - "Configuratiescherm" - "Administratieve hulpprogramma's" - "Computerbeheer" - "Schijfbeheer". Scandisk toepassen.

Aanbevolen: