Hoe De Schijf Te Installeren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Schijf Te Installeren?
Hoe De Schijf Te Installeren?

Video: Hoe De Schijf Te Installeren?

Video: Hoe De Schijf Te Installeren?
Video: Mijn windows laptop formatteren en volledig opnieuw herinstalleren. 2024, April
Anonim

Optische drive - een apparaat voor het lezen en schrijven van cd's in verschillende formaten: cd, dvd, HD, BD, GD. Ze zijn tegenwoordig wijdverbreid. Elk type informatie kan worden opgenomen met behulp van een optische drive. De nieuwste technologieën maken het mogelijk om data tot 30 Gb weg te schrijven, vergelijkbaar met de capaciteit van sommige harde schijven. Het installeren van de schijf in de systeemeenheid is een eenvoudig proces. Lees hoe u elk type schijf kunt mounten.

Hoe de schijf te installeren?
Hoe de schijf te installeren?

Noodzakelijk

Systeemeenheid, optische drive

instructies:

Stap 1

Voordat u een nieuwe schijf in het systeem installeert, moet u de oude verwijderen. Het is de moeite waard eraan te denken dat de schijf op dezelfde manier is geïnstalleerd als deze is verwijderd. Daarom, als u leert hoe u de schijf kunt verwijderen, kunt u de schijf ook installeren. Koppel hiervoor de computer los van een permanente stroombron (net).

Stap 2

Open de zijwand van de systeemeenheid en laat deze een tijdje staan. Dit is om statische elektriciteit te verwijderen, die sommige delen van de computer kan beschadigen. Koppel vervolgens de datakabel (brede lintkabel), audiokabel (dunne draad die geluid van audio-cd's doorlaat) los. Koppel daarna de stroomkabel los, die uit vier gekleurde draden bestaat. De stroomkabel zit in de regel altijd stevig in de connector, dus zwaai deze kabel in verschillende richtingen. Wees voorzichtig bij het verwijderen van het netsnoer.

Stap 3

Nadat u alle draden hebt verwijderd, moet u alle bevestigingen van uw schijf losschroeven. Meestal zijn dit 4 zelftappende schroeven. Nu is de schijf vrij van bevestigingsmiddelen, het blijft alleen om deze van binnenuit te duwen, zodat deze van buitenaf uit de systeemeenheid kruipt. Neem een nieuwe actuator en monteer deze in de omgekeerde volgorde zoals hierboven beschreven. Nadat u de schijf hebt geïnstalleerd, moet u de computer inschakelen. Het besturingssysteem zal het nieuwe apparaat automatisch installeren.

Aanbevolen: