Hoe Een Dvd-rum In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Dvd-rum In Te Stellen
Hoe Een Dvd-rum In Te Stellen

Video: Hoe Een Dvd-rum In Te Stellen

Video: Hoe Een Dvd-rum In Te Stellen
Video: [PS2] GRATIS MC BOOT RUNNING GAMES ZONDER FIRMWARE ZONDER DISC GAMES VANAF DE HARDE SCHIJF 2024, April
Anonim

Het is moeilijk om je een computer voor te stellen zonder een optische drive. Dankzij hem kun je informatie naar de harde schijf schrijven, programma's installeren, games installeren, informatie naar optische schijven schrijven. Hoewel de drive niet veel extra aanpassingen vereist, zijn er parameters die kunnen worden geoptimaliseerd om er de beste prestaties uit te halen.

Hoe een dvd-rum in te stellen
Hoe een dvd-rum in te stellen

Noodzakelijk

  • - dvd-rom-station;
  • - CDSlow-programma.

instructies:

Stap 1

Sommige gebruikers houden er bijvoorbeeld niet van als schijven veel lawaai maken tijdens het kijken naar een film of het luisteren naar muziek. Dit wordt veroorzaakt door de hoge spin-up snelheid van de schijf. Met dergelijke geluiden wordt het kijken naar een film of het luisteren naar muziek niet helemaal comfortabel. Om de drive te configureren heb je CDSlow nodig, dat helemaal gratis is.

Stap 2

Er zijn twee versies van het programma: de eerste vereist installatie en de tweede hoeft niet te worden geïnstalleerd, u hoeft alleen het programma uit het archief te extraheren. Download CDSlow van internet. Installeer het indien nodig. Als u het programma niet hebt geïnstalleerd, voer het dan uit. Tijdens de installatie zal het programma automatisch starten. Het pictogram verschijnt op de taakbalk van het bureaublad. Klik erop met de rechtermuisknop en stel in het menu de rotatiesnelheid van de schijven in. Merk op dat lagere rotatiesnelheden niet alleen het geluidsniveau verlagen, maar ook de kans op het lezen van beschadigde schijven vergroten.

Stap 3

Ook met behulp van dit programma kunt u het automatisch afspelen van schijven configureren. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het programmapictogram en selecteer "Instellingen". Zoek in de instellingen het item "Systeemparameters". Vink de gewenste vakjes aan. U kunt de schijf zo instellen dat deze automatisch wordt afgespeeld of geannuleerd. Het is ook mogelijk om automatisch afspelen van muziekschijven en andere autoplay-opties te configureren.

Stap 4

Optioneel kunt u sneltoetsen toevoegen om de schijflade uit te werpen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het programmapictogram en selecteer de gewenste schijf in het menu. Zoek in het geopende venster het gedeelte "Sneltoetsen". Klik vervolgens met de linkermuisknop op de regel "Schijf uitwerpen" en wijs vervolgens een willekeurige toets toe aan deze actie. Op deze manier kunt u sneltoetsen instellen, niet alleen voor het uitwerpen van de lade, maar ook voor het sluiten ervan. Bovendien kunt u sneltoetsen toewijzen om de rijsnelheid en andere parameters die u nodig hebt dynamisch te wijzigen.

Aanbevolen: