Encryptie Inschakelen

Inhoudsopgave:

Encryptie Inschakelen
Encryptie Inschakelen

Video: Encryptie Inschakelen

Video: Encryptie Inschakelen
Video: Beperkingen inschakelen - Educatieve tip voor de iPad 2024, April
Anonim

Windows 7 bevat de BitLocker-systeemtoepassing, die is ontworpen om schijven in het algemeen te coderen. Helaas is het alleen beschikbaar in de "oudere" versies van dit systeem - "Maximum" en "Corporate". Maar in andere versies van het besturingssysteem is het mogelijk om individuele bestanden en mappen te versleutelen. Het wordt geïmplementeerd met behulp van de EFS-coderingsadd-on over het hoofd-NTFS-bestandssysteem.

Encryptie inschakelen
Encryptie inschakelen

Noodzakelijk

Windows 7-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om de codering van een afzonderlijk bestand of alle objecten in een map in te schakelen, is via de standaard Windows-bestandsbeheerder - "Verkenner". Open het door te dubbelklikken op de snelkoppeling "Computer" op het bureaublad of door een item met dezelfde naam te selecteren in het hoofdmenu van het besturingssysteem.

Stap 2

Navigeer in het venster van dit programma naar de map met het bestand waarvoor u codering wilt inschakelen. Klik erop met de rechtermuisknop en activeer in het pop-upmenu het item "Eigenschappen".

Stap 3

Het tabblad "Algemeen" van het venster met bestandseigenschappen onderaan bevat de knop "Overige" - klik erop. In een nieuw venster dat als resultaat wordt geopend, is er een sectie "Compressie- en coderingskenmerken" met het selectievakje "Inhoud versleutelen om gegevens te beschermen". Vink dit vakje aan en klik op OK.

Stap 4

Klik op OK en in het bestandseigenschappenvenster, waarna een uitleg op het scherm verschijnt dat het versleutelen van een enkel bestand zonder deze bewerking op de map als geheel toe te passen niet effectief genoeg is. In het venster moet u een van de twee opties aanvinken: "Het bestand en de bijbehorende map coderen" of "Alleen bestand coderen". Maak uw keuze en klik op OK.

Stap 5

Als een van de versleutelde bestanden op dit moment wordt geblokkeerd voor wijzigingen, zal het besturingssysteem een overeenkomstig bericht weergeven en aanbieden om de bewerking te annuleren of dit object over te slaan. Om niet in de war te raken, is het beter om de bewerking te annuleren, de toepassing te sluiten die het bestand blokkeert en de procedure te herhalen.

Stap 6

Wanneer u voor de eerste keer versleutelt, zal het besturingssysteem u vragen een reservekopie van het certificaat en de coderingssleutel te maken - hierover verschijnt een bericht in het systeemvak van de taakbalk (in de lade). Klik op dit bericht en de "Wizard Certificaat exporteren" wordt gestart. Volg zijn instructies en het bestand dat als resultaat van het werk is gemaakt, kan het beste apart van de computer worden opgeslagen, bijvoorbeeld op een flashstation.

Aanbevolen: