Wat Is Ip En It-telefonie

Inhoudsopgave:

Wat Is Ip En It-telefonie
Wat Is Ip En It-telefonie

Video: Wat Is Ip En It-telefonie

Video: Wat Is Ip En It-telefonie
Video: IT Lions - VoIP Telefonie 2024, Mei
Anonim

IP-telefonie is erg populair. Deze innovatieve vorm van communicatie op zijn eigen manier opent volledig nieuwe horizonten voor gebruikers van pc's en alle mensen.

Wat is ip en it-telefonie
Wat is ip en it-telefonie

IP en IT-telefonie zijn in wezen hetzelfde. Deze vorm van telefonie wordt met de dag populairder. Internet en telefoon waren tot voor kort totaal verschillende dingen die op geen enkele manier te combineren waren. Nu is IP (IT) - telefonie verschenen. Dit is een vorm van communicatie waardoor de gebruiker van een pc gemakkelijk familieleden, vrienden of collega's kan bellen zonder de werkplek te verlaten. In dit geval zal de communicatie met een andere gebruiker plaatsvinden via het internet zelf of een ander IP-netwerk.

Geschiedenis van uiterlijk en gebruik

De communicatietechnologie zelf verscheen lang geleden, in de jaren 80. Ze begonnen al in 1995 met het actief distribueren en gebruiken van IP-telefonietechnologie. De technologieën die vroeger werden gebruikt, zijn niet te vergelijken met de technologieën die nu worden gebruikt. Vroeger werd geluidscompressie bijvoorbeeld uitgevoerd met behulp van GSM-technologieën. Tot voor kort werd deze technologie op geen enkele manier in Rusland gebruikt en in de Verenigde Staten van Amerika begon het pas ongeveer 7 jaar geleden te worden gebruikt. Tegenwoordig worden voor de overdracht van informatie (inclusief compressie en decompressie van geluid) totaal andere technologieën gebruikt, die IP-telefonie naar een heel ander niveau tillen.

Voordelen van IP-telefonie

Deze vorm van communicatie heeft veel voordelen. Vanuit economisch oogpunt zal een persoon bijvoorbeeld veel minder geld uitgeven aan het voeren van dergelijke gesprekken via IP-telefonie. Dit zal nog relevanter zijn als een persoon vrij vaak interlokale of internationale gesprekken voert. Het volgende voordeel is dat een persoon gemakkelijk kan bellen om te bellen naar de computer van de gesprekspartner of naar de telefoon. Om IP-telefonie te kunnen gebruiken, dient u speciale gateways voor IP-telefonie aan te sluiten. Met behulp van deze gateways krijgt de gebruiker gewoon de mogelijkheid om zowel naar de telefoon als naar de computer te bellen. Het werkingsprincipe van dergelijke telefonie is dat deze gateway, die enerzijds moet worden aangesloten op de telefoon en anderzijds op het IP-netwerk, een speciaal signaal ontvangt en digitaliseert. Vervolgens, nadat dit proces is voltooid, wordt het binnenkomende signaal verdeeld in speciale datapakketten en gecomprimeerd tot de optimale grootte. Deze gegevens worden vervolgens naar een speciaal adres gestuurd.

Aanbevolen: