Een Factuur Invoeren In 1C

Inhoudsopgave:

Een Factuur Invoeren In 1C
Een Factuur Invoeren In 1C

Video: Een Factuur Invoeren In 1C

Video: Een Factuur Invoeren In 1C
Video: Hoe maak ik mijn factuur op in mijn eigen huisstijl? 2024, Mei
Anonim

Voordat u documenten in het 1C-programma invoert, is het noodzakelijk om voorbereidend werk uit te voeren - vul alle benodigde naslagwerken in en voer de initiële saldi op de rekeningen in. Zorg ervoor dat er bij het invoeren van de gegevens geen "doubles" verschenen - twee of meer subkonto's voor één tegenpartij.

Een factuur invoeren in 1C
Een factuur invoeren in 1C

instructies:

Stap 1

Om de factuur in de 1C-database in te voeren, selecteert u het item "Documenten" in het hoofdmenu. Als u de aankoop van voorraadartikelen of diensten moet vastleggen, selecteert u het item "Inkoopbeheer" in het submenu. Verder "Ontvangst van goederen en diensten."

Stap 2

Zoek een groene cirkel met een kruis op de werkbalk. Wanneer u de cursor ernaartoe beweegt, verschijnt het actiesymbool "toevoegen". Als u op dit pictogram klikt, wordt het factuurdocument geopend.

Stap 3

Selecteer "bewerking" in de linkerbovenhoek van het geopende document. De lijst "aankoop - voor bewerking - apparatuur - bouwobjecten" wordt geopend. Selecteer de gewenste waarde. Onthoud dat een typische bedrading overeenkomt met elke waarde.

Stap 4

Kies uit de directory van de tegenpartij. Alle gegevens van de tegenpartij moeten in de voorbereidende fase van de programma-implementatie in de directory worden ingevoerd. Als de tegenpartij nieuw is, kunt u vanuit de factuur naar de directory van de tegenpartij gaan en alle verplichte velden van de directory invullen. Ga daarna terug naar het originele document en ga verder met het invoeren van de factuur.

Stap 5

Selecteer een overeenkomst uit de lijst met tegenpartijovereenkomsten. Indien met deze tegenpartij één contract is afgesloten, wordt het veld ingevuld bij het selecteren van de waarde van de tegenpartij. Vul de vereiste tabbladen in - "goederen" of "diensten". Vink de vakjes "gebruikt" - boekhouding, "nvt" - belastingadministratie en "beheer" - managementboekhouding aan.

Stap 6

Klik in de rechter benedenhoek op "opvullen". Als u niet alle velden van het document hebt ingevuld, verschijnt er een foutmelding. Zoek naast het vulpictogram naar het ok-pictogram. Klik op "ok" om het document te plaatsen. Controleer de juistheid van de boekingen nadat de factuur is geboekt.

Stap 7

Als u in de boekhouding rekening moet houden met de implementatie van voorraadartikelen of diensten, selecteert u het item "Verkoopbeheer" in het submenu. Vul vervolgens de velden van het geopende document in stap 2-6 in. Als de organisatie regelmatig goederen of diensten verkoopt, voorziet het programma in het automatisch aanmaken van facturen wanneer de goederen (diensten) worden verzonden.

Aanbevolen: