Hoe Een Nieuwe Laag Met Kleur Te Vullen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Nieuwe Laag Met Kleur Te Vullen
Hoe Een Nieuwe Laag Met Kleur Te Vullen

Video: Hoe Een Nieuwe Laag Met Kleur Te Vullen

Video: Hoe Een Nieuwe Laag Met Kleur Te Vullen
Video: 6. Afbeelding Met Vormen Kleuren 2024, April
Anonim

Zoals elke grafische editor heeft Adobe Photoshop een vulgereedschap. Op de werkbalk ziet het eruit als een emmer verf en wordt het Paint Bucket Tool genoemd (in de Russische versie "Vullen").

Hoe een nieuwe laag met kleur te vullen
Hoe een nieuwe laag met kleur te vullen

instructies:

Stap 1

Om een nieuwe laag te maken, klikt u op de knop Een nieuwe laag maken onder aan het lagenpalet of gebruikt u de combinatie Shift + Ctrl + N. Klik op de werkbalk op het vierkantje Voorgrondkleur instellen en selecteer de gewenste tint in de kleurenbalk. Bevestig uw keuze door op OK te klikken

Stap 2

Om de "Vullen" te activeren, drukt u op op het toetsenbord G en klikt u op het scherm. De laag wordt gevuld met een nieuwe kleur. U kunt de intensiteit en dekking van de vulling wijzigen. Wijzig hiervoor de waarden voor dekking en vulling op de eigenschappenbalk of in het lagenpaneel.

Stap 3

Kies in het menu Bewerken de opdracht Vullen of gebruik de combinatie Shift + F5. In het dialoogvenster, in de lijst Gebruiken, kunt u de vulkleur en vulmethode selecteren, in het gedeelte Overvloeien stelt u de overvloeimodus en dekking in. Als u het selectievakje Transparantie behouden inschakelt, worden de transparante delen van de afbeelding niet overschilderd.

Stap 4

U kunt niet alleen de tool en opdracht gebruiken, maar ook sneltoetsen. Om de laag met de voorgrondkleur te vullen, drukt u op Alt + Bacspace, de achtergrondkleur - Ctrl + Bacspace. Als u de Shift-toets aan deze combinaties toevoegt, omzeilt de tool transparante delen van de afbeelding bij het vullen.

Stap 5

Je kunt een laag niet alleen met kleur vullen, maar ook met een patroon. Op de eigenschappenbalk, onder de hoofdmenu-items, staat een lijst naast de emmerafbeelding. De standaardinstelling is Voorgrond. Als u Patroon ("Patroon") kiest, verschijnt er een nieuwe lijst naast een reeks te vullen texturen. Vink een van hen aan en klik vervolgens op het scherm

Stap 6

U kunt zelf een textuur maken. Open een willekeurige afbeelding en selecteer een gebied erop met gereedschappen uit de groep M. Selecteer in het menu Bewerken het commando Define Pattern ("Definieer patroon") en geef in een nieuw venster een naam aan de nieuwe textuur. Klik op OK om te bevestigen. Het nieuwe patroon wordt toegevoegd aan het einde van de lijst met kant-en-klare texturen.

Aanbevolen: