Wat Is Factoring?

Inhoudsopgave:

Wat Is Factoring?
Wat Is Factoring?

Video: Wat Is Factoring?

Video: Wat Is Factoring?
Video: Wat is factoring? 2024, Mei
Anonim

Factoringdiensten bestaan in Rusland sinds 1988 en waren een reeks diensten die door de bank werden geleverd aan leveranciers en kopers. Tegenwoordig is factoring een prioriteit voor banken en bedrijven die optreden als financieel agent.

Wat is factoring?
Wat is factoring?

instructies:

Stap 1

Algemeen concept Factoring is een reeks diensten voor het verstrekken van uitgestelde betaling bij handelsactiviteiten. Op basis van de voorwaarden van factoring levert de leverancier de goederen aan de koper en ontvangt hij betaling van een derde partij - een factor (bank of factoringmaatschappij). De koper is op zijn beurt de schuldeiser van het geld dat zijn financiële agent voor hem heeft betaald. Deze service vindt plaats wanneer de koper de levering van de goederen niet op tijd kan betalen en de leverancier een onmiddellijke overschrijving op zijn rekening nodig heeft.

Stap 2

Looptijd De factoringmaatschappij crediteert leveranciers en lost daarmee de vorderingen van de kopers af. De uitstelperiode voor betaling mag niet langer zijn dan 180 dagen.

Stap 3

Contract De leverancier van de goederen gaat een overeenkomst aan met de factoringmaatschappij, op grond waarvan de factoringmaatschappij, indien nodig, het verstrekken van een factuur en andere documenten kan verlangen om de geleverde goederen te betalen. Na ontvangst van de documenten maakt de factormaatschappij een nieuwe schatting van de kosten van de lening, rekening houdend met de inflatie, verdiscontering van de documenten, en betaalt de leverancier 60 tot 90% van het bedrag aan claims bij verzending.

Stap 4

Betaling Zodra de koper het geld op de rekening van de factoringmaatschappij heeft gestort, betaalt hij het resterende bedrag aan de leverancier, onder aftrek van de rente op de verstrekte lening, de commissie voor het verlenen van factoringdiensten en een klein percentage voor de verwerking de documentatie. Dit kan ook een commissie voor commerciële risicoverzekeringen omvatten.

Aanbevolen: