Hoe Diagrammen Te Bouwen

Inhoudsopgave:

Hoe Diagrammen Te Bouwen
Hoe Diagrammen Te Bouwen

Video: Hoe Diagrammen Te Bouwen

Video: Hoe Diagrammen Te Bouwen
Video: tabellen en diagrammen 2024, Mei
Anonim

Grafieken bieden een manier om gegevens te visualiseren en maken het gemakkelijker om gegevens te vergelijken en patronen en trends te identificeren. In plaats van meerdere kolommen met getallen op een werkblad te analyseren, is het beter om naar een grafiek te kijken en te zien hoe de productie van grondstoffen per kwartaal verandert of hoe de werkelijke productie zich verhoudt tot de geplande productie. U kunt een gewone grafiek of een 3D-taart-, cilindrische of zelfs exotische radar- of bellengrafiek maken.

Grafieken - een hulpmiddel voor het visualiseren van gegevens
Grafieken - een hulpmiddel voor het visualiseren van gegevens

instructies:

Stap 1

Om een diagram te maken, voert u eerst de vereiste gegevens in op een blad in de vorm van een tabel. Nadat de tabel met de gegevens gereed is, selecteert u deze gegevens en gebruikt u de werkbalk Grafiek om de hoofdgrafiek te maken. Selecteer een type en geef eventuele andere vereiste diagramopties op. U kunt een diagram maken op een nieuw afzonderlijk blad of een ingesloten object op een gegevensblad plaatsen. Gebruik Grafiekbladen wanneer u complexe grafieken los van de onderliggende gegevens moet analyseren of wijzigen, of wanneer u schermruimte wilt besparen om met het werkblad te werken.

Stap 2

Microsoft Excel maakt aswaarden van werkbladgegevens. Om de gegevens te bewerken, beweegt u de muis over het grafiekgebied en klikt u met de rechtermuisknop op Grafiekopties. Er wordt een venster met verschillende tabbladen voor u geopend. Selecteer de bladwijzer die u nodig hebt. U kunt de legenda aanpassen, de indeling van de as wijzigen, extra rasterlijnen toevoegen en de kleur van de kolommen naar eigen goeddunken wijzigen.

Aanbevolen: