Grafieken Maken In Word

Inhoudsopgave:

Grafieken Maken In Word
Grafieken Maken In Word

Video: Grafieken Maken In Word

Video: Grafieken Maken In Word
Video: Grafieken met MS Word 2024, Mei
Anonim

Microsoft Office Word is een teksteditor, maar het werk erin is niet beperkt tot alleen het invoeren van tekst. U kunt in de applicatie ook met afbeeldingen en grafieken werken. Als je een grafiek moet maken, is het helemaal niet nodig om een ander programma te starten, dat kan in het Word-programma.

Grafieken maken in Word
Grafieken maken in Word

instructies:

Stap 1

Om een grafiek te maken in de Word-editor, moet u op zijn minst een minimale kennis hebben van hoe grafieken en grafieken worden gebouwd in een ander programma dat deel uitmaakt van het Office-pakket - Microsoft Office Excel.

Stap 2

Start Word en maak een nieuw document aan (of open een bestaand bestand), plaats de cursor op de plaats waar je grafiek komt te staan. Ga naar het tabblad "Invoegen" en klik in het gedeelte "Illustraties" op de knop "Diagram".

Stap 3

Een nieuw venster "Grafiek invoegen" wordt geopend. Selecteer in het linkerdeel van het venster uit de meegeleverde sjablonen het item "Grafiek" en selecteer het door met de linkermuisknop te klikken. Selecteer aan de rechterkant van het venster uit de beschikbare miniaturen het type diagram dat u nodig hebt (gestapeld diagram, genormaliseerd gestapeld diagram met markeringen, enzovoort). Selecteer de gewenste thumbnail met de linkermuisknop en klik op de OK-knop.

Stap 4

Wacht tot het Microsoft Office Excel-document wordt geopend. Het zicht op het werkgebied verandert. Aan de linkerkant van het scherm ziet u uw tekstdocument, aan de rechterkant ziet u een Excel-document. Voer de gegevens in die u nodig hebt in het Excel-blad, stel de parameters in, hernoem de coördinaatassen, wijzig het gegevensbereik.

Stap 5

U kunt de resultaten van de wijzigingen die u in het Excel-document aanbrengt visueel evalueren in het linkerdeel van het venster (in het Word-document). Als u klaar bent met het bewerken van de grafiekgegevens, sluit u het Excel-document op de gebruikelijke manier (door op het [x]-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster te klikken of door Exit te kiezen in het menu Bestand).

Stap 6

Om wijzigingen aan de geplotte grafiek aan te brengen, gebruikt u het contextmenu "Werken met grafieken", dat beschikbaar wordt wanneer u een element selecteert in het gebied van de grafiek dat u hebt gemaakt. Als u met name een fout hebt gemaakt bij het invoeren van gegevens in een Excel-document, opent u het tabblad Ontwerpen in het menu Hulpmiddelen voor grafieken en klikt u op de knop Gegevens bewerken in het gedeelte Gegevens.

Aanbevolen: