Automatische Woordafbreking Plaatsen

Inhoudsopgave:

Automatische Woordafbreking Plaatsen
Automatische Woordafbreking Plaatsen

Video: Automatische Woordafbreking Plaatsen

Video: Automatische Woordafbreking Plaatsen
Video: Word - woordafbrekingen 2024, Maart
Anonim

Met teksteditors kunnen gebruikers tijd besparen door woorden volledig te typen en ze niet te splitsen wanneer ze naar de volgende regel gaan. Het is natuurlijk handiger om het hele woord te lezen, maar soms is het raadzaam om de overdracht van meerdere lettergrepen te gebruiken.

Automatische woordafbreking plaatsen
Automatische woordafbreking plaatsen

instructies:

Stap 1

Als u zich bij het typen aan een bepaald formaat houdt, bijvoorbeeld links uitvullen, krijgt u onvermijdelijk te maken met het probleem van woordterugloop naar een andere regel, omdat het belangrijk voor u is om geen spatie achter te laten die het einde van de lijn. Als dit een alleenstaand geval is, kunt u de woordafbreking handmatig toevoegen. Druk gewoon op de "koppelteken"-toets voor het einde van de regel, terwijl u het syllabische principe van het verdelen van woorden in acht neemt. Onthoud dat je niet slechts één letter van een woord kunt omsluiten, of een combinatie van een medeklinker en een zacht teken. De ideale lettergreep voor lettergreep is de combinatie van een medeklinker en een klinker die een gemeenschappelijke lettergreep vormen. U kunt meerdere lettergrepen tegelijk overdragen, waarbij u het woord in tweeën deelt.

Stap 2

Als je bij het typen alleen snelheid belangrijk vindt, en je geeft de leesvaardigheid liever aan de computer, gebruik dan de "Automatic Transfer"-service van het MC Word-tekstdocument. U kunt een dergelijke functie in MC Word 2003 instellen met behulp van het menu "Extra" op de hoofdwerkbalk. Door met de linkermuisknop op de knop "Service" te klikken, verplaatst u de cursor naar het gedeelte "Taal". Selecteer in het contextmenu dat wordt geopend de functie "Afbreken". Vink het vakje "Automatische woordafbreking" aan en bevestig uw acties door op "OK" te klikken. U kunt de instellingen voor automatisch afbreken aanvullen door de breedte van de afbreekzone en het maximale aantal opeenvolgende afbreekstreepjes te kiezen. Voer de vereiste numerieke waarden in de daarvoor bestemde velden in en klik op "OK". De opgeslagen wijzigingen zijn van toepassing op alle volgende MC Word-documenten.

Stap 3

Om automatische woordafbreking in MC Word 2007 en hoger te plaatsen, klikt u op de knop "Pagina-indeling", die zich op de hoofdwerkbalk van een geopend MC Word-document bevindt. Beweeg uw cursor over de kolom Pagina-instelling en vink het vakje naast Woordafbreking aan. Selecteer de optie "Automatisch". Sla de wijzigingen op door op "OK" te klikken.

Stap 4

U kunt ook automatische woordterugloop instellen in een tekstdocument "Kladblok". Om dit te doen, klikt u in het geopende programmavenster op de knop "Formatteren" op de hoofdwerkbalk. Vink het vakje naast Woordterugloop aan.

Aanbevolen: