Hoe Woordafbreking Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Woordafbreking Te Verwijderen
Hoe Woordafbreking Te Verwijderen

Video: Hoe Woordafbreking Te Verwijderen

Video: Hoe Woordafbreking Te Verwijderen
Video: 5 Things You're Doing WRONG When Removing Gel Polish! 2024, April
Anonim

De woordafbrekingen tussen woorden door lettergrepen zijn gebruikelijk om te zien op de pagina's van fictieboeken. Wanneer de tekst echter niet wordt gelezen, maar bekeken, leidt woordafbreking alleen maar de aandacht van de lezer af. Dit geldt volledig voor teksten voor het web. Opmaakmethoden in bekende editors maken het ook mogelijk om de tekst leesbaar en gelijkmatig te maken, zonder toevlucht te nemen tot het splitsen van woorden in lettergrepen. Daarom, als u een rapport of tekst voor een website voorbereidt, moet u mogelijk woordafbrekingen verwijderen voordat u ze publiceert.

Hoe woordafbreking te verwijderen
Hoe woordafbreking te verwijderen

instructies:

Stap 1

Bepaal allereerst dat u tekst in Microsoft Word aan het bewerken bent. In MS Word zijn er twee opties om woordafbreking in de tekst te verwijderen. Ze verschillen afhankelijk van de manier waarop de koppeltekens oorspronkelijk werden geplaatst. Er zijn ook twee opties voor woordafbreking: handmatig en automatisch.

Stap 2

Als koppeltekens zijn geplaatst met behulp van de automatische plaatsingsfunctie, gaat u naar het menu "Extra" en selecteert u "Taal". Selecteer Woordafbreking in het vervolgkeuzemenu. U ziet een klein venster met de instellingen voor deze functie. Om woordafbreking te verwijderen, schakelt u de optie Automatische woordafbreking uit en klikt u op OK.

Stap 3

Als afbrekingen handmatig zijn geplaatst, moeten deze ook handmatig worden verwijderd. Deze optie is echter vrij lang en arbeidsintensief. In dit geval zijn er speciale functies in MS Word. Ga naar het menu "Bewerken" en selecteer de opdracht "Vervangen". Een soortgelijke actie wordt veroorzaakt door op de toetsen Ctrl + H te drukken. In het venster "Zoeken en vervangen" dat verschijnt, vouwt u extra opties uit door op de knop "Meer" te klikken. Onderaan ziet u de knop "Speciaal". Door erop te klikken, selecteert u "Soft transfer" in de lijst. In het hoofdzoekvenster verschijnt een speciaal teken "^ -" in het veld "Zoeken". Om woordafbreking te verwijderen, laat u het veld "Vervangen door" leeg. Vervang vervolgens elk gevonden teken of verwijder automatisch alle woordafbrekingen in het document in één keer.

Aanbevolen: