Hoe De Kleur Van De Tafel In Te Stellen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Kleur Van De Tafel In Te Stellen?
Hoe De Kleur Van De Tafel In Te Stellen?

Video: Hoe De Kleur Van De Tafel In Te Stellen?

Video: Hoe De Kleur Van De Tafel In Te Stellen?
Video: Houten tafel verven - Rambo Pantser Lak hout interieur 2024, Mei
Anonim

Documenten met tabellen kunnen in verschillende programma's worden gemaakt en dienovereenkomstig worden opgeslagen in bestanden van verschillende formaten. Om dergelijke documenten in tekstbestanden op te slaan, is het handig om de wijdverbreide spreadsheet-editor Microsoft Excel te gebruiken. De tabellen die erin zijn gemaakt, kunnen zowel worden opgeslagen in bestanden met hun eigen formaten (xls, xlsx, enz.) als overgebracht naar de Microsoft Word-teksteditor en worden opgeslagen in doc-, docx-, enz.-bestanden.

Hoe de kleur van de tafel in te stellen?
Hoe de kleur van de tafel in te stellen?

instructies:

Stap 1

Open een spreadsheet-editor en laad een bestand met de tabel die moet worden ingekleurd. Als er nog geen tabel is, voert u eerst alle gegevens in - het is handiger om het kleurenschema te wijzigen als u een ingevulde tabel heeft.

Stap 2

Selecteer de hele tabel of het gebied erin waarvan u de kleur wilt wijzigen en klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde cellen. Selecteer in het vervolgkeuzemenu het item "Cellen opmaken". Hetzelfde menu verschijnt wanneer u op de knop "Formaat" klikt in de opdrachtgroep "Cellen" op het tabblad "Start". In ieder geval wordt het instellingenvenster geopend op het tabblad "Rand".

Stap 3

Selecteer het meest geschikte lijntype (normaal, gestippeld, gestippeld, enz.) en de breedte ervan in het veld "lijntype". Selecteer in de vervolgkeuzelijst onder dit veld ("kleur") de gewenste tint voor de grenslijnen die de cellen scheiden. Klik vervolgens op een van de pictogrammen in de groep "Alles", of gebruik de muis om aan te geven welke randen (onder, boven, binnen, buiten, enz.) moeten worden getekend met lijnen met de door u gekozen parameters. Deze procedure kan worden herhaald door verschillende parameters te kiezen - bijvoorbeeld één voor de buitenranden van de tabel, voor de binnengrenzen tussen cellen - andere.

Stap 4

Ga naar het tabblad Vullen en selecteer een achtergrondkleur voor de tabel. Door op de knop "Vulmethoden" te klikken, kunt u een van de opties voor de achtergrondverloopvulling instellen door de kleuren, hun aantal en de richting van de verloopverandering te kiezen.

Stap 5

Klik op OK om Excel de lay-out die u hebt ontworpen op de tabel te laten toepassen. Daarna kunt u wijzigingen aanbrengen in de gemaakte kleuring - selecteer bijvoorbeeld de eerste kolom van de tabel en open vervolgens op het tabblad "Start" in de groep "Lettertype" de vervolgkeuzelijst op de "Vullen kleur"-pictogram en stel uw eigen achtergrondkleur voor deze kolom in. Hetzelfde kan worden gedaan met de titelbalk.

Stap 6

Naast deze methode om de tafel te versieren, zijn er nog andere. Nadat u bijvoorbeeld tabelcellen hebt geselecteerd, klikt u in de opdrachtgroep Stijlen op het tabblad Start op de knop Celstijlen en selecteert u een van de vooraf gedefinieerde ontwerpopties.

Aanbevolen: