Frames Toevoegen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Frames Toevoegen In Photoshop
Frames Toevoegen In Photoshop

Video: Frames Toevoegen In Photoshop

Video: Frames Toevoegen In Photoshop
Video: Инструмент «Рамка» [Adobe Photoshop CC] Учебное пособие 2024, April
Anonim

Lijsten worden heel vaak gebruikt als decoratie-element voor nieuw gemaakte of bestaande artistieke afbeeldingen of foto's. Elke keer is het niet erg handig om de hele procedure voor het volledig tekenen van dit element te herhalen, daarom worden verschillende soorten blanco's gebruikt, die niet lang duren om het gewenste uiterlijk te krijgen. Op internet vindt u dergelijke blanco's voor de grafische editor Adobe Photoshop in verschillende formaten. Afhankelijk van dit formaat kan een set frames op verschillende manieren worden toegevoegd aan het bijbehorende palet met applicatietools.

Frames toevoegen in Photoshop
Frames toevoegen in Photoshop

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop, bestand met een set frames

instructies:

Stap 1

Bestanden met frames die van internet zijn gedownload, kunnen de csh-extensie hebben nadat ze uit het archief zijn geëxtraheerd - dit zijn elementen van het palet voor de tool "willekeurige vorm". Om ze aan de set toe te voegen, activeert u deze tool in de grafische editor - klik op het pictogram op de werkbalk of druk op de toets U. Open vervolgens de vervolgkeuzelijst "Rasterpuntvorm" op de parameterstrook en klik op de driehoekige pijl in de rechterbovenhoek van de vervolgkeuzelijst. Er wordt een contextmenu geopend waarin u het item "Vormen laden" moet selecteren en met behulp van het standaarddialoogvenster het gedownloade csh-bestand moet zoeken en openen. De nieuwe frames worden toegevoegd aan het einde van de lijst met vormen.

Stap 2

Soms maken auteurs frames in de vorm van penselen - in dit geval hebben de geüploade bestanden de extensie abr. Om dergelijke sets aan Photoshop toe te voegen, moet u deze tool ook activeren door op het bijbehorende pictogram te klikken. U kunt dit ook doen door op de toets B te drukken. De rest van de procedure verschilt weinig van die beschreven in de vorige stap: open de vervolgkeuzelijst met penseelopties en roep het contextmenu op door op de driehoekige knop bovenaan te klikken rechter hoek. Selecteer vervolgens het item "Penselen laden", zoek in het dialoogvenster dat verschijnt het bestand met de set frames en open het.

Stap 3

Er zijn verzamelingen frames in lettertype-indeling (ttf-extensie). Om dergelijke sets aan de grafische editor toe te voegen, moet u de tools van het besturingssysteem gebruiken, aangezien Photoshop de lijst met lettertypen gebruikt die in het besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Als de computer een redelijk moderne versie van het besturingssysteem gebruikt, is de eenvoudigste manier om het lettertype te installeren, door met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en de regel "Installeren" in het contextmenu te selecteren. Een nieuw lettertype met een reeks kaders zal onmiddellijk of na het herstarten van Photoshop beschikbaar komen in de grafische editor.

Stap 4

Vaak worden er geen lege frames in de formaten van verschillende tools op het netwerk verspreid, maar reeds afgewerkte sjablonen in het eigen formaat van de editor (psd-extensie) of in een van de standaard grafische formaten (meestal.png"

Aanbevolen: