Een Afbeelding Verkleinen In Paint.net

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Verkleinen In Paint.net
Een Afbeelding Verkleinen In Paint.net

Video: Een Afbeelding Verkleinen In Paint.net

Video: Een Afbeelding Verkleinen In Paint.net
Video: Foto's verkleinen en bijsnijden met Paint.net 2024, April
Anonim

Soms moet u, om met een afbeelding te werken, de grootte ervan verkleinen. Dit kan gemakkelijk en snel worden gedaan met Paint.net, een gratis grafische editor.

Een afbeelding verkleinen in Paint.net
Een afbeelding verkleinen in Paint.net

instructies:

Stap 1

Start Paint.net. Selecteer in het menu "Bestand" de opdracht "Openen" en geef het pad naar de afbeelding op. Vouw het menu Afbeelding uit en klik op Formaat wijzigen. Voer in het dialoogvenster nieuwe afmetingen in voor breedte en hoogte.

Stap 2

Om de beeldverhouding van de afbeelding te behouden, schakelt u het selectievakje naast Beeldverhouding behouden in. In dit geval is het voldoende om voor slechts één van de dimensies een nieuwe waarde in te voeren. U kunt het selectievakje uitschakelen en een nieuwe waarde invoeren voor de hoogte of breedte. In dit geval wordt de afbeelding langs een van de coördinaatassen gewijzigd.

Stap 3

Je kunt het anders doen. Kies in het menu Lagen de opdracht Roteren en schalen. Verplaats in het dialoogvenster de schuifregelaar Schalen omhoog of omlaag, afhankelijk van uw doelen. Hierdoor wordt de afbeelding groter of kleiner. Klik op OK om de tekening op te slaan.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 4

Er is nog een manier. Druk op Ctrl + A om de afbeelding te selecteren. Haak een van de hoekgrepen met de muis vast en sleep deze naar het midden als u de afbeelding wilt verkleinen met behoud van de verhoudingen. Als u de hoogte of breedte moet wijzigen, sleept u op de middelste grepen op de horizontale of verticale rand van de afbeelding. Om de miniatuurafbeelding te verplaatsen, klikt u op de werkbalk "Geselecteerd gebied verplaatsen", houdt u de afbeelding met de muis ingedrukt en sleept u deze naar een andere plaats.

Stap 5

Gebruik de opdracht "Opslaan als" in het menu "Bestand" om de afbeelding op een nieuw formaat op te slaan. Als u de afbeelding onder de oude naam opslaat, zal het programma om bevestiging vragen om het bestaande bestand te vervangen. U kunt akkoord gaan of een nieuwe naam invoeren voor de miniatuurkopie van de afbeelding - dan worden beide afbeeldingen opgeslagen.

Aanbevolen: