Hoe Kleur Je Een Film?

Inhoudsopgave:

Hoe Kleur Je Een Film?
Hoe Kleur Je Een Film?

Video: Hoe Kleur Je Een Film?

Video: Hoe Kleur Je Een Film?
Video: How to Draw Pennywise the Clown | It Movie 2017 2024, April
Anonim

Het kost veel vrije tijd en geduld om een film in kleur te maken, want het is nogal arbeidsintensief. Ook zullen de vaardigheden van beeldverwerking in grafische editors nuttig voor je zijn.

Hoe kleur je een film?
Hoe kleur je een film?

Noodzakelijk

  • - een programma voor het inkleuren van video-opnamen;
  • - een set penselen en paletten;
  • - vaardigheden in grafische editors;
  • - videoverwerkingsprogramma's.

instructies:

Stap 1

Kies een kleurenpalet nadat je er een paar online hebt gedownload. U kunt ook enkele digitale afbeeldingen als referentie gebruiken en een palet maken op basis van het bestaande gamma. Koop software voor het kleuren van videoframes. De meeste van deze programma's zijn betaald.

Stap 2

Let op het camerawerk. Als de meeste opnamen zijn gemaakt met een videocamera die op een statief is gemonteerd, heb je geluk, want je hoeft veel minder werk te doen - je hoeft voor dergelijke afleveringen maar één keer te schilderen.

Stap 3

Kies een set penselen om afbeeldingen in te kleuren. In videoprogramma's werken ze naar analogie met grafische editors zoals Adobe Photoshop. Al het werk wordt gedaan in de kleurmodus, zonder helderheidsparameters te gebruiken om de pixels in de afbeelding te kleuren.

Stap 4

Bekijk elke aflevering zorgvuldig en beslis uiteindelijk wat de laatste set penselen en paletten zal zijn. Het is mogelijk dat een extra palet nodig is om een speciaal effect aan een scène toe te voegen. Als je gemiddeld per dag zo'n 5-7 uur aan dit proces besteedt, is het heel goed mogelijk om een volledige film in anderhalve maand te monteren. Maar alles kan afhangen van de lengte van de film en het aantal frames per seconde, ook het aantal afleveringen is belangrijk. Het is heel goed mogelijk dat de film die je wilt kleuren uit een klein aantal bestaat, gemaakt met een camera op een statief.

Stap 5

Als je filters op de video wilt toepassen om speciale effecten te geven, doe dit dan nadat je de video hebt gekleurd. Het wordt ook aanbevolen om na het schilderen enkele filters toe te passen om kleine defecten te verbergen.

Aanbevolen: