Hoe Het Kader Rond De Afbeelding Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Kader Rond De Afbeelding Te Verwijderen
Hoe Het Kader Rond De Afbeelding Te Verwijderen

Video: Hoe Het Kader Rond De Afbeelding Te Verwijderen

Video: Hoe Het Kader Rond De Afbeelding Te Verwijderen
Video: Timesaver PowerPoint - Achtergrond van afbeelding verwijderen 2024, April
Anonim

Afbeeldingen zijn in de regel geen meerlagige formaten, met mogelijke uitzondering van verschillende projectbestanden, bijvoorbeeld met de extensie psd. Daarom moet u in gevallen zoals het verwijderen van het kader rond de afbeelding, omgekeerd handelen: knip de afbeelding uit dit kader.

Hoe het kader rond de afbeelding te verwijderen
Hoe het kader rond de afbeelding te verwijderen

Noodzakelijk

Russische versie van Adobe Photoshop CS5

instructies:

Stap 1

Open de gewenste afbeelding in Adobe Photoshop: druk op de sneltoetsen Ctrl + O, selecteer het bestand en klik op de knop "Openen".

Stap 2

Selecteer het gereedschap Rechthoekig selectiekader. Dit kan op twee manieren. Zoek eerst op de werkbalk het pictogram van een vierkant, rechthoek of ovaal, waarvan de randen worden omlijnd door een stippellijn, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Rechthoekig gebied". Ten tweede - klik op de sneltoets M of, als de aangrenzende tool momenteel actief is, klik bovendien op Shift + M om te wisselen.

Stap 3

Houd de linkermuisknop in de linkerbovenhoek van de uitgesneden afbeelding, sleep deze naar de rechterbenedenhoek en laat los. Dankzij uw acties verschijnt een rechthoekig kader waarvan de randen het effect hebben van "lopende mieren" - dit is het selectiegebied. Zo'n snede lijkt enigszins op de barbaarse methode waarmee het schilderij in het Sovjet-detectiveverhaal "The Return of St. Luke" werd gestolen. Je haalt niet de hele foto uit de lijst, maar alleen een plat rechthoekig gebied in het midden.

Stap 4

Om een nieuw document aan te maken, drukt u op de sneltoetsen Ctrl + N en experimenteert u met de waarden in de velden "Breedte" en "Hoogte" om het formaat van dit document aan te passen aan de grootte van de selectie die u in de derde stap van deze instructie hebt gemaakt.

Stap 5

Selecteer het gereedschap Verplaatsen en sleep een selectie uit het originele document naar het nieuw gemaakte document en lijn het vervolgens uit. Dat is het, nu heb je een gratis foto, zij het in een licht bijgesneden versie (afhankelijk van de vorm van de lijst).

Stap 6

Om het resultaat op te slaan, klik op het menu-item "Bestand"> "Opslaan als" (of klik op de sneltoetsen Ctrl + Shift + S), definieer in het menu dat verschijnt het pad voor de toekomstige afbeelding, geef het een naam, selecteer Jpeg in het veld "Bestandstype" en klik op "Opslaan".

Aanbevolen: