Hoe Maak Je Een Rand Rond Tekst

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Rand Rond Tekst
Hoe Maak Je Een Rand Rond Tekst

Video: Hoe Maak Je Een Rand Rond Tekst

Video: Hoe Maak Je Een Rand Rond Tekst
Video: Hoe maak je een ronde of gebogen tekst 2024, Mei
Anonim

Het tekstgedeelte dat door een bijzondere vormgeving afwijkt van de rest van de tekst zal vooral de aandacht van de lezer trekken. Om een dergelijk onderscheid te maken wordt gebruik gemaakt van lettergrootte, kleur en stijl. Randen worden soms gebruikt om delen van de tekst te markeren. U kunt dergelijke frames maken met behulp van een teksteditor Microsoft Word.

Hoe maak je een rand rond tekst
Hoe maak je een rand rond tekst

Het is nodig

Microsoft Word-programma

instructies:

Stap 1

Open het tekstbestand waar je een kader omheen wilt maken in Word. Als u te maken heeft met een bestand van het type waarvoor een koppeling met dit programma is gemaakt, dubbelklikt u gewoon op het bestandspictogram. U kunt het bestand in het programma laden met de opdracht "Openen" in het menu "Bestand".

Stap 2

Met behulp van Word-tools kunt u een kader rond een stuk tekst of een alinea maken of een dergelijk ontwerp op het hele document toepassen. Als u slechts een deel van de tekst wilt omkaderen, selecteert u dit fragment met de muis.

Stap 3

Open het venster met instellingen voor het uiterlijk met behulp van de opdracht "Randen en opvulling" in het menu "Opmaak". Als uw document geselecteerde tekst bevat, wordt het standaardvenster geopend met het tabblad Rand. Selecteer aan de linkerkant van dit venster het type frame door op een van de pictogrammen te klikken. Met het programma kunt u een normaal kader maken, een kader met het effect van schaduw, volume en meer complex.

Stap 4

Selecteer de lijnstijl voor het frame uit de lijst met een schuifbalk. Indien nodig kunt u de kleur van het frame en de breedte in punten aanpassen. Het standaard gekleurde frame is zwart.

Stap 5

Selecteer in de vervolgkeuzelijst aan de rechterkant van het venster het gebied waarop u het ontwerp wilt toepassen. Als u eerder een deel van de tekst hebt geselecteerd, biedt de lijst u de mogelijkheid om een alinea of een deel van de tekst te kaderen. In het laatste geval zal het frame dat u hebt geconfigureerd elke regel van de selectie afzonderlijk omringen. Als u een hele alinea in één frame wilt opnemen, selecteert u "Alinea". Klik OK.

Stap 6

In het programma Word is het mogelijk om frames te maken, die niet alleen uit lijnen, maar ook uit afbeeldingen bestaan. Dergelijke kaders kunnen alleen op de hele pagina worden toegepast. Als je zo'n ontwerp nodig hebt, ga dan naar het tabblad "Pagina" in het venster met randinstellingen.

Stap 7

Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Afbeelding" een van de beschikbare soorten afbeeldingen waaruit het frame zal bestaan. Stel in het veld "Breedte" de breedte van het frame in punten in. Selecteer aan de rechterkant van het venster het bereik van het geselecteerde ontwerp in de vervolgkeuzelijst. Klik op de OK-knop.

Aanbevolen: