Hoe De Compressieverhouding Te Verhogen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Compressieverhouding Te Verhogen?
Hoe De Compressieverhouding Te Verhogen?

Video: Hoe De Compressieverhouding Te Verhogen?

Video: Hoe De Compressieverhouding Te Verhogen?
Video: 6 TIPS OM JE MELKPRODUCTIE TE VERHOGEN | Borstvoeding | Kolven | Kruiden | Medicijnen |Clusterkolven 2024, April
Anonim

Om ruimte op de harde schijfpartitie te besparen, wordt aanbevolen om het proces voor gegevensarchivering of compressie te gebruiken. Het kan worden gedaan met behulp van verschillende programma's of hulpmiddelen van het Windows-besturingssysteem.

Hoe de compressieverhouding te verhogen?
Hoe de compressieverhouding te verhogen?

Noodzakelijk

7-Zip

instructies:

Stap 1

Als u een volledige lokale schijf moet verkleinen om de grootte te vergroten, gebruikt u de ingebouwde functie van Windows Seven. Open het menu Start en navigeer naar Computer. Klik nu met de rechtermuisknop en ga naar "Eigenschappen".

Stap 2

Vink nu het vakje aan naast 'Deze schijf comprimeren om ruimte te besparen'. Klik op de knop Toepassen. Wacht terwijl Windows de kenmerken van de geselecteerde harde schijfpartitie wijzigt. Dit proces kan lang duren, afhankelijk van de grootte van de schijf en de kracht van de computer.

Stap 3

Het nadeel van deze methode is dat het werken met informatie op een gecomprimeerde schijf veel langzamer gaat. Het wordt niet aanbevolen om de systeempartitie helemaal te comprimeren. Het is veel efficiënter om afzonderlijke bestanden te comprimeren. Download en installeer het WinRar-programma of de nieuwe 7z-analoog.

Stap 4

Open het menu "Deze computer" en navigeer naar de mappenlijst van de gewenste harde schijfpartitie. Klik nu met de rechtermuisknop op het bestand of de map die u wilt comprimeren. Selecteer het menu "7-zip" en ga in het geopende venster naar het item "Toevoegen aan archief".

Stap 5

Geef in het nieuwe venster dat wordt geopend de naam van het toekomstige bestand op in het menu "Archief". Selecteer het archiefformaat. Selecteer bij Compressieniveau Maximaal of Ultra.

Stap 6

Vink nu het vakje aan naast "Bestanden comprimeren die zijn geopend om te schrijven". Stel indien nodig een wachtwoord in om toegang te krijgen tot het toekomstige archief. Voer uw wachtwoord in de twee velden van het menu "Encryptie" in. Klik nu op de knop "OK" en wacht tot het proces voor het maken van het archief is voltooid.

Stap 7

Onthoud dat de bestanden die in het archief zijn opgeslagen, het beste voor gebruik kunnen worden uitgepakt. Nadat het aanmaken van het archief is voltooid, verwijdert u de oorspronkelijke map of het oorspronkelijke bestand. Houd er rekening mee dat sommige soorten bestanden erg moeilijk te comprimeren zijn, terwijl andere formaten tientallen keren kunnen worden verkleind.

Aanbevolen: