Hoe Een Schijf In Tweeën Te Splitsen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Schijf In Tweeën Te Splitsen?
Hoe Een Schijf In Tweeën Te Splitsen?

Video: Hoe Een Schijf In Tweeën Te Splitsen?

Video: Hoe Een Schijf In Tweeën Te Splitsen?
Video: HOW TO : Opsteek techniek snel en makkelijk by Natasja Keijzer 2024, April
Anonim

Indien nodig kan de harde schijf in verschillende delen worden opgesplitst. Deze bewerking is niet verplicht, maar wordt door veel experts aanbevolen, omdat: het heeft veel voordelen.

Hoe een schijf in tweeën te splitsen?
Hoe een schijf in tweeën te splitsen?

Noodzakelijk

Partitiebeheer, Windows Vista of 7 schijf

instructies:

Stap 1

Laten we eens kijken naar de mogelijkheid om een harde schijf te partitioneren voordat u Windows Seven of Vista installeert. Start het installatieproces zoals u gewend bent: plaats de schijf, stel de opstartprioriteit van het apparaat in, voer het programma uit.

Stap 2

Na een tijdje verschijnt er een lijst met harde schijven op het scherm. U wordt gevraagd een van hen te kiezen om het besturingssysteem te installeren. Klik op de knop Schijfinstallatie. Selecteer de harde schijf die in verschillende delen moet worden verdeeld. Klik op de knop Verwijderen.

Stap 3

Nu wordt deze harde schijf weergegeven als niet-toegewezen gebied. Zoek en klik op de knop "Maken". Selecteer het type bestandssysteem van de toekomstige partitie uit de voorgestelde opties. Geef de maat aan.

Stap 4

Herhaal de vorige stap totdat u geen niet-toegewezen vrije ruimte heeft. Die. het hele niet-toegewezen gebied wordt partities op de harde schijf.

Stap 5

Selecteer er een en ga verder met de installatie van het besturingssysteem. Houd er rekening mee dat voor de installatie van Windows 7 en de standaard set programma's ongeveer 50 GB nodig is.

Stap 6

Laten we ons nu voorstellen dat we de schijf in twee delen moeten splitsen nadat de installatie van het besturingssysteem is voltooid. Deze optie is handiger omdat u de harde schijf die u in partities wilt partitioneren niet kunt formatteren.

Stap 7

Download en installeer het Partition Manager-programma. Start je computer opnieuw op. Start het programma en selecteer het item "Quick Create Partitions". Vink het vakje naast Power User Mode aan.

Stap 8

Geef de harde schijf op die u wilt delen. Selecteer het bestandssysteemtype voor de toekomstige partitie. Stel de grootte in. Opmerking: het is belangrijk om te bedenken dat een nieuwe partitie alleen kan worden gemaakt vanuit een niet-toegewezen gebied van de harde schijf.

Stap 9

Klik op de knop "Toepassen" om het partitioneringsproces van de harde schijf te starten.

Aanbevolen: