Hoe Een Bestand In Tweeën Te Splitsen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Bestand In Tweeën Te Splitsen
Hoe Een Bestand In Tweeën Te Splitsen

Video: Hoe Een Bestand In Tweeën Te Splitsen

Video: Hoe Een Bestand In Tweeën Te Splitsen
Video: Hoe moet je een PDF bestand splitsen? 2024, April
Anonim

Heel vaak worden pc-gebruikers geconfronteerd met het probleem van het overbrengen van bestanden van de ene computer naar de andere via verwisselbare media of door gegevens te uploaden naar hosting. Dergelijke problemen zijn onder meer beperkte opslagruimte op draagbare apparaten of slechte connectiviteit op het pad van pc naar server. In dergelijke situaties is de beste oplossing om een groot bestand te splitsen in twee (of meer) kleinere bestanden.

De grootte van bestandsdelen instellen in WinRAR
De grootte van bestandsdelen instellen in WinRAR

Noodzakelijk

"WinRAR", "Total Commander", "VirtualDub" (één ding)

instructies:

Stap 1

Een van de beste en gemakkelijkste oplossingen om een bestand te splitsen en een archief met twee volumes (multivolume) te maken, is door WinRAR te gebruiken. Beweeg uw muis over het bronbestand en klik met de rechtermuisknop. Selecteer in het menu het item: "Toevoegen aan archief" en geef vervolgens in het venster dat verschijnt op het tabblad "Algemeen" de gewenste bestandsgrootte op in het submenu "Bestand splitsen". Klik vervolgens op de knop "OK", waarna verschillende archiefbestanden zullen worden aangemaakt, moet u een map voor ze maken en ze daarheen verplaatsen om ze later uit te pakken.

Stap 2

Een soortgelijke "splitsing" van het bestand wordt uitgevoerd door het programma "Total Commander". Om deze bewerking uit te voeren, moet u naar het menu-item "Bestand" bovenaan het programma gaan, het selectievakje "Bestand splitsen" aanvinken, de grootte van de nieuwe bestanden in het dialoogvenster opgeven en de locatie voor het opslaan opgeven hen. Nadat u op "OK" hebt geklikt, krijgt u een map met veel gearchiveerde delen van het originele bestand.

Stap 3

AVI-bestand is een van de meest voorkomende videoformaten. Alle videobestanden zijn zo groot dat ze vaak in twee (of meer) delen moeten worden verdeeld. Speciaal voor deze procedure is een programma met de naam "VirtualDub" gemaakt. Om een bestand te splitsen, voert u het programma uit, specificeert u in de twee onderste "vensters" de gewenste grootte voor elk fragment van het bestand. Klik vervolgens op het tabblad "Video" en vink het vakje "Streaming Copy" aan. Opslaan dient te gebeuren als een gesegmenteerd AVI-bestand. Het wordt aanbevolen om de resulterende delen een betekenisvolle naam te geven, zodat u de bestanden gemakkelijk in een enkel blok kunt combineren.

Aanbevolen: