Hoe Een Lokale Schijf In Tweeën Te Splitsen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Lokale Schijf In Tweeën Te Splitsen?
Hoe Een Lokale Schijf In Tweeën Te Splitsen?

Video: Hoe Een Lokale Schijf In Tweeën Te Splitsen?

Video: Hoe Een Lokale Schijf In Tweeën Te Splitsen?
Video: How to Partition C Drive in Windows 10 Without Formatting 2024, Mei
Anonim

Een groot aantal virussen van allerlei aard en de lage kwaliteit van afzonderlijke computeronderdelen geven ons een reden om het besturingssysteem opnieuw te installeren. Om dit proces snel en zonder verlies van belangrijke informatie te laten verlopen, is het gebruikelijk om de harde schijf in verschillende delen te splitsen. Een daarvan is gereserveerd voor het besturingssysteem en gerelateerde programma's, en de rest is een opslagplaats van verschillende informatie.

Hoe een lokale schijf in tweeën te splitsen?
Hoe een lokale schijf in tweeën te splitsen?

Noodzakelijk

  • Windows-installatieschijf
  • Paragon Partitie Magie

instructies:

Stap 1

De beste manier om uw harde schijf in meerdere partities te verdelen, is voordat u het besturingssysteem installeert. Plaats de Windows-installatieschijf in uw station. Open het BIOS door op Del te drukken wanneer de pc begint op te starten en stel de opstartprioriteit voor de schijf in.

Stap 2

Wanneer u aan het begin van de installatie een venster ziet met een keuze uit een lokale schijf waarop het besturingssysteem zal worden geïnstalleerd, selecteert u de harde schijf die u wilt partitioneren en klikt u op de knop "Verwijderen". Klik nu op de knop "Maken" en geef de grootte van de toekomstige sectie op. Als dit een systeemgebied is, wordt aanbevolen een grootte van 40-60 GB te hebben. Herhaal de handeling om een andere partitie te maken waar uw gegevens worden opgeslagen.

Stap 3

Als u de harde schijf moet partitioneren nadat u het besturingssysteem hebt geïnstalleerd, download en installeer dan een programma met de naam Paragon Partition Magic. Voer het uit in de power user-modus, open het tabblad "Wizards" en klik op de regel "Quick Create Section". Geef het station op waarop de partitie wordt gemaakt, het bestandssysteem en de grootte. Klik op Toepassen. Uw computer zal opnieuw opstarten om de bewerking te voltooien. Onthoud dat een nieuwe partitie alleen kan worden gemaakt vanuit een vrij gebied op de schijf.

Aanbevolen: