Hoe U Uw Computer Kunt Beschermen Tegen Malware

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Kunt Beschermen Tegen Malware
Hoe U Uw Computer Kunt Beschermen Tegen Malware

Video: Hoe U Uw Computer Kunt Beschermen Tegen Malware

Video: Hoe U Uw Computer Kunt Beschermen Tegen Malware
Video: Zo bescherm je je computer tegen hackers 2024, April
Anonim

Momenteel is er een voortdurende confrontatie in de computerindustrie tussen degenen die malware schrijven en degenen die ertegen vechten. Tegen deze achtergrond is het dringend noodzakelijk om de computers van gebruikers te beschermen tegen onrechtmatige inbreuken. Er zijn veel manieren om het op te lossen, en elke gebruiker beslist zelf welke ervan te gebruiken.

malware
malware

Noodzakelijk

  • - antivirusprogramma;
  • - firewall;
  • - het internet.

instructies:

Stap 1

Installeer een antivirusprogramma. Overweeg antivirussoftware die op de markt verkrijgbaar is. U kunt beide betaalde opties kiezen, bijvoorbeeld Kaspersky AV of Dr. Web en gratis zoals Comodo of Avast! Houd er rekening mee dat geen enkel antivirusprogramma absolute bescherming biedt tegen kwaadaardige programma's (virussen, wormen, Trojaanse paarden, enz.), en dat de effectieve werking ervan wordt geassocieerd met het up-to-date houden van de antivirusdatabases (constante updates).

Stap 2

Installeer de firewall. Een persoonlijke firewall, of firewall, helpt het besturingssysteem te beschermen tegen netwerkaanvallen (zoals denial of service of poortscans) en malware die zich van computer naar computer verspreidt via de netwerken ertussen. De meeste besturingssystemen worden geleverd met een standaard firewall.

Stap 3

Installeer een alternatieve webbrowser. Probeer niet de standaard webbrowser te gebruiken die bij het besturingssysteem wordt geleverd (bijvoorbeeld Internet Explorer die bij Windows wordt geleverd). Gewoonlijk heeft een standaardwebbrowser veel gebreken die door cybercriminelen kunnen worden misbruikt om vertrouwelijke informatie over gebruikers te verkrijgen en computers te compromitteren. De uitzondering zijn Linux-besturingssystemen, die standaard open source-software bevatten, wat betekent dat ze veiliger zijn.

Stap 4

Installeer een alternatief besturingssysteem. De wijdverbreide propaganda van Microsoft Windows draagt bij aan de verspreiding van malware vanwege de lage beveiliging. Open source-besturingssystemen zijn over het algemeen veiliger omdat ze zijn ontwikkeld en geïnspecteerd door programmeurs over de hele wereld. Overweeg een van de Linux-distributies, Mac OS of een ander besturingssysteem te installeren.

Stap 5

Werk uw besturingssysteem bij. Veel kwaadaardige programma's dringen de computer binnen, niet alleen door het analfabetisme van de gebruiker, maar ook door de kwetsbaarheden (tekortkomingen) van het besturingssysteem. Ontwikkelaars van besturingssystemen verbeteren hun producten voortdurend en brengen regelmatig passende updates uit. Tijdige installatie van updates verhoogt uw veiligheid bij computerbedreigingen.

Stap 6

Gebruik vertrouwde bronnen. Installeer geen software van niet-geverifieerde bronnen. Klik niet op verdachte links op internet, ook niet per e-mail. Het is raadzaam om geen websites te bezoeken die inhoud voor volwassenen en hacksoftware bevatten - ze kunnen ook een bedreiging vormen.

Stap 7

Verbeter uw computervaardigheden. Voortdurend aan jezelf werken, nieuwe materialen bestuderen en nieuwe methoden en programma's op het gebied van computerbeveiliging beheersen, zal je een meer deskundige en ervaren gebruiker en je computer veiliger maken.

Aanbevolen: