Het Formaat Van Een Videobestand Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Formaat Van Een Videobestand Wijzigen
Het Formaat Van Een Videobestand Wijzigen

Video: Het Formaat Van Een Videobestand Wijzigen

Video: Het Formaat Van Een Videobestand Wijzigen
Video: Davinci Resolve - video 6a: formaat wijzigen van video 2024, Mei
Anonim

Om het formaat van videobestanden op een computer te wijzigen, worden verschillende gespecialiseerde toepassingen gebruikt - converters. Hiermee kunt u een bestand converteren met de opgegeven parameters van de afbeeldingsgrootte en audiokwaliteit. Conversie maakt het mogelijk om de gewenste video op elk modern apparaat af te spelen.

Het formaat van een videobestand wijzigen
Het formaat van een videobestand wijzigen

Installatie

Bij het kiezen van een programma voor het converteren van bestanden, moet u letten op het aantal formaten dat het ondersteunt. De meeste applicaties ondersteunen AVI, WMV, MKV en MP4. Het converteren van minder gangbare videobestanden is ook mogelijk met behulp van gespecialiseerde software van de ontwikkelaars.

Een van de meest populaire applicaties is FreeMake, dat een breed scala aan formaten ondersteunt en geschikt is voor het converteren van bijna elk videobestand. Het programma implementeert de mogelijkheid om video's van videohostingsites (bijvoorbeeld YouTube, Mail.ru) op te slaan met de gewenste extensie. FreeMake converteert ook naar formaten voor Apple-apparaten. Onder de alternatieve toepassingen kan men "VideoMaster" onderscheiden, een onderscheidend kenmerk is de aanwezigheid van vele kant-en-klare presets, waardoor de noodzaak voor handmatige aanpassing van de conversieparameters door de gebruiker wordt geëlimineerd. Elke Video Converter, Movavi VideoConverter, CoolVerter, Xilisoft Video Converter is ook geschikt om de bewerking uit te voeren. Programma's verschillen in het aantal beschikbare conversie-opties en algemene functionaliteit.

Conversie

Ga naar de ontwikkelaarssite van de geselecteerde applicatie en download het bestand voor installatie op uw computer. Voer het resulterende installatieprogramma uit en volg de instructies op het scherm om de procedure te voltooien. Na het uitpakken van de programmabestanden en de bijbehorende melding verschijnt, vinkt u het vakje aan naast het item "Programma uitvoeren". U kunt de applicatie ook openen met behulp van de automatisch gegenereerde snelkoppeling op het bureaublad.

Geef in het programmavenster het pad naar het geconverteerde bestand op. Sommige programma's bieden ook stapsgewijze instructies voor het converteren. Om het pad naar het gewenste bestand op te geven, klikt u op de knop Bladeren in de betreffende sectie. U kunt ook het menu Bestand - Openen gebruiken.

Selecteer onder de voorinstellingen de parameters van het formaat waarnaar u de video wilt converteren. Sommige toepassingen bieden ook een vereenvoudigde interface voor het converteren, waarmee u alleen maar op de knop Naar MP4 (AVI, WMV, 3GP, enz.) hoeft te klikken om het conversieproces te starten.

U kunt aanvullende formaatinstellingen vinden in de menu's Instellingen, Converteren en Service. Klik indien nodig op "OK" om te beginnen met converteren. Mogelijk moet u ook de map opgeven waarin het gewenste bestand wordt opgeslagen. In de toekomst kunt u deze map wijzigen in het programmavenster of via het juiste gedeelte van de instellingen.

Wacht tot het einde van de conversie en de bijbehorende melding verschijnt op het scherm. Ga naar de map waar je het geconverteerde bestand hebt opgeslagen en controleer het resultaat. Als de conversie is gelukt, kun je de uiteindelijke video afspelen. Als je problemen hebt met het starten van de video, probeer dan opnieuw te converteren of gebruik een alternatief programma.

Aanbevolen: