Hoe Maak Je Een Harde Schijf Vrij?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Harde Schijf Vrij?
Hoe Maak Je Een Harde Schijf Vrij?

Video: Hoe Maak Je Een Harde Schijf Vrij?

Video: Hoe Maak Je Een Harde Schijf Vrij?
Video: Zo upgrade je de opslag van je Playstation 4! - Dr Console 2024, April
Anonim

Relatief oude harde schijven hebben een kleine hoeveelheid geheugen. Wanneer u met dergelijke harde schijven werkt, is het noodzakelijk om periodiek onnodige informatie te verwijderen en de partities op te ruimen.

Hoe maak je een harde schijf vrij?
Hoe maak je een harde schijf vrij?

instructies:

Stap 1

Als u niet geïnteresseerd bent in de informatie die is opgeslagen op bepaalde partities van uw harde schijf, voer dan een volledige opschoning uit. Zet uw computer aan. Wacht tot het besturingssysteem is geladen.

Stap 2

Open het menu Start en navigeer naar Deze computer. Selecteer de partitie van de harde schijf die u wilt opschonen. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram. Selecteer in het uitgevouwen menu het item "Formaat".

Stap 3

Klik op de knop Standaardinstellingen herstellen. Wijzig het volumelabel. Om de prestaties van de harde schijf te verbeteren, schakelt u de optie "Inhoudsopgave wissen" uit. Klik op de knop Aan de slag. Bevestig de start van het proces voor het verwijderen van informatie uit de geselecteerde sectie.

Stap 4

Gebruik deze methode om andere lokale schijven op te schonen. Gebruik het nooit wanneer u met een systeemvolume werkt.

Stap 5

Gebruik Windows-hulpprogramma's om de partitie op te schonen waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd. Open het menu Deze computer. Ga naar de eigenschappen van lokale schijf C.

Stap 6

Selecteer het submenu Algemeen en klik op de knop Schijfopruiming. Wacht terwijl het programma een lijst met bestanden samenstelt die kunnen worden verwijderd zonder het systeem te schaden. Selecteer de ongebruikte bestanden met selectievakjes en klik op de knop Ok. Wacht tot het programma klaar is met draaien.

Stap 7

In het geval dat u nog steeds niet genoeg vrije ruimte op de systeempartitie heeft, verwijdert u ongebruikte programma's. Open het menu "Configuratiescherm" en volg de link "Programma's toevoegen of verwijderen".

Stap 8

Bekijk de lijst met beschikbare apps goed. Selecteer het overbodige programma met de linkermuisknop en klik op "Verwijderen". Volg het stapsgewijze menu van het actieve de-installatieprogramma. Verwijder andere toepassingen met behulp van de beschreven methode.

Stap 9

Start je computer opnieuw op. Open de map Program Files op station C. Verwijder de resterende bestanden van de programma's die u onlangs hebt verwijderd.

Aanbevolen: