Een Archief Opsplitsen In Verschillende Delen

Inhoudsopgave:

Een Archief Opsplitsen In Verschillende Delen
Een Archief Opsplitsen In Verschillende Delen

Video: Een Archief Opsplitsen In Verschillende Delen

Video: Een Archief Opsplitsen In Verschillende Delen
Video: Masterclass biefstuk door @demoslager Gertjan Kiers 2024, April
Anonim

Om het archief in verschillende delen op te splitsen, kunt u het populaire WinRAR-programma gebruiken. Met de splitsingsmethode die erin wordt gebruikt, kunt u zo'n multivolume-archief vervolgens uitpakken door op een van de volumes te dubbelklikken.

Een archief opsplitsen in verschillende delen
Een archief opsplitsen in verschillende delen

Noodzakelijk

WinRAR-archiver

instructies:

Stap 1

Open Windows Verkenner door te dubbelklikken op de snelkoppeling "Deze computer" op het bureaublad of door op de sneltoets WIN + E te drukken. Zoek vervolgens het archief dat u in delen wilt splitsen en laad het in WinRAR door te dubbelklikken op de linkermuisknop.

Stap 2

Vouw het gedeelte "Bewerkingen" in het archiefmenu uit en selecteer de regel "Archief converteren". Aan deze actie zijn "sneltoetsen" alt="Afbeelding" + Q toegewezen, u kunt ze ook gebruiken.

Stap 3

Klik op de knop "Compressie" in het eigenschappenvenster dat wordt geopend en de archiver toont het tabblad "Algemeen" van het instellingenpaneel voor de procedure voor het inpakken van bestanden.

Stap 4

Kijk in de linkerbenedenhoek van dit tabblad voor de woorden "Verdeel in volumes (grootte in bytes)". Hieronder vindt u een vervolgkeuzelijst met verschillende veelgebruikte opties om de grootte van archiefdelen te beperken - selecteer de meest geschikte. Als dit niet het geval is, typt u de gewenste waarde in dit veld. Als u het archief bijvoorbeeld wilt splitsen in bestanden die niet groter zijn dan vijftig megabytes, voert u de waarde "50 m" in (zonder aanhalingstekens). Houd er rekening mee dat de letter "m" in kleine letters moet worden geschreven. De hoofdletter "M" wordt door het programma geïnterpreteerd als "miljoen bytes". De kleine letter "k" wordt gebruikt om de grootte in kilobytes aan te geven, en de grote letter "K" kan worden gebruikt om duizenden bytes aan te duiden.

Stap 5

Klik op de knop "OK" om het proces van het converteren van een eenvoudig archief naar een archief met meerdere volumes te starten. Na voltooiing verschijnt een set bestanden met de naam van het originele archief in dezelfde map, maar met de invoeging van het volgnummer van het volume vóór de rar-extensie - part0001, part0002, enz. Voor het uitpakken maakt het niet uit vanuit welk bestand u de procedure start - voer een van hen uit en WinRAR bepaalt zelf de juiste volgorde.

Aanbevolen: