Hoe Het Papaver-adres Te Zien?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Papaver-adres Te Zien?
Hoe Het Papaver-adres Te Zien?

Video: Hoe Het Papaver-adres Te Zien?

Video: Hoe Het Papaver-adres Te Zien?
Video: papaver in vogelvlucht 2024, Maart
Anonim

Elk fysiek netwerkapparaat heeft een persoonlijke identificatie - MAC-adres (Media Access Control). Het is een groep van zes door koppeltekens gescheiden hexadecimale getallen. Elk nummer in de groep kan waarden hebben van 00 tot FF - in decimaal komt dit overeen met het bereik van 0 tot 255. Er zijn verschillende manieren om het MAC-adres van een netwerkapparaat te zien.

Hoe het papaver-adres te zien
Hoe het papaver-adres te zien

instructies:

Stap 1

Gebruik het onderdeel "Netwerkverbindingseigenschappen" van het besturingssysteem om het MAC-adres van de netwerkkaart te zien. Om het in Windows XP te starten, opent u eerst het hoofdmenu op de knop "Start", gaat u naar het gedeelte "Instellingen" en selecteert u "Netwerkverbindingen". In Windows Vista en Windows 7 start u eerst het Configuratiescherm vanuit het hoofdmenu op de knop Start, klikt u op de koppeling Netwerk en internet en selecteert u Netwerkstatus en taken weergeven. Het venster "Netwerkcentrum" wordt geopend, waarin u "Netwerkverbindingen beheren" moet selecteren. Hiermee krijgt u toegang tot de lijst met netwerkverbindingen.

Stap 2

Selecteer in de lijst met verbindingen degene die bij de netwerkkaart hoort die u nodig hebt, klik met de rechtermuisknop en klik op het item "Eigenschappen" in het contextmenu - deze actie is hetzelfde in elk van de drie vermelde besturingssystemen.

Stap 3

Klik op de knop "Details" als u Windows Vista of Windows 7 gebruikt. In Windows XP moet deze actie worden vervangen door op het tabblad "Ondersteuning" te klikken en vervolgens op de knop "Details". Als gevolg hiervan wordt in elk van deze besturingssystemen een informatievenster geopend, waar het MAC-adres van de netwerkkaart in de regel "Fysiek adres" wordt geschreven.

Stap 4

Een andere manier is om het hulpprogramma ipconfig te gebruiken. Het werkt in de opdrachtregel, dus druk eerst op WIN + R of selecteer Uitvoeren in het hoofdmenu. Typ cmd in het invoerveld en druk op Enter - hierdoor wordt de terminal van de opdrachtregelemulator gestart.

Stap 5

Typ ipconfig / all en druk op Enter. Het hulpprogramma geeft een lange lijst met verschillende gegevens weer, inclusief het MAC-adres in de regel "Fysiek adres".

Stap 6

De derde manier is om gewoon naar het MAC-adres op de doos van de netwerkkaart te kijken. Het wordt ook uitgeslagen op het karton. Het MAC-adres moet ook op de sticker op de achterkant van de laptoptas worden afgedrukt. Houd er echter rekening mee dat dit adres in de huidige sessie van de apparatuur opnieuw kan worden toegewezen.

Aanbevolen: