Hoe Maak Je Een Dll-bestand

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Dll-bestand
Hoe Maak Je Een Dll-bestand

Video: Hoe Maak Je Een Dll-bestand

Video: Hoe Maak Je Een Dll-bestand
Video: How to Make u0026 Use (.dll) files in Visual Studio | Using Class Library 2024, April
Anonim

Vaak kunt u bij het starten van een programma een bericht op het beeldscherm tegenkomen: "*.dll-bestand niet gevonden". Als gevolg hiervan start het programma niet. Daarom zou elke pc-gebruiker een dll-bestand moeten kunnen maken.

Hoe maak je een dll-bestand
Hoe maak je een dll-bestand

Noodzakelijk

  • - Persoonlijke computer;
  • - Delphi-compiler.

instructies:

Stap 1

Kies in het Delphi-compilermenu Bestand en klik vervolgens op Nieuw. Als resultaat van dergelijke manipulaties zal het dialoogvenster Nieuwe items op het beeldscherm verschijnen. Selecteer het DLL-pictogram in het venster en druk op Enter.

Stap 2

Nadat een nieuw project is verschenen, dat standaard PROJECT 1 zal heten, selecteert u de opdracht Bestand in het Delphi-compilermenu en klikt u vervolgens op het tabblad Opslaan als. Als gevolg hiervan verschijnt een dialoogvenster met het opschrift Project opslaan als op het scherm.

Stap 3

Gebruik de keuzelijst Opslaan in om een map te selecteren. Typ vervolgens in de regel voor het bewerken van bestandsnaam FIRSTDLL. DPR en klik op het tabblad Opslaan. Aan het einde van de bovenstaande bewerkingen verschijnt de hoofdbronmodule van het project - FIRSTDLL. DPR. Hij is het die zijn naam aan het DLL-bestand zal geven, maar dit zal pas gebeuren na compilatie en daaropvolgende koppeling.

Stap 4

Om het *.dll-bestand te registreren, voert u gegevens in in het Windows-register. Als de registratie handmatig wordt gedaan, maakt u in de tak [HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionSharedDLLs] de parameter REG_DWORD. Het kan bijvoorbeeld C zijn: Program FilesInterVideoCommonBinStorageTools.dll. Bovendien kan de registratie worden uitgevoerd met behulp van de bestandsbeheerder Total Commander of de volgende reeks acties: "Start" -> "Uitvoeren" -> "Start het programma" -> regsvr32 met de bestandsnaam. Klik vervolgens op "OK".

Aanbevolen: