Waarom Heb Je DirectX Nodig?

Inhoudsopgave:

Waarom Heb Je DirectX Nodig?
Waarom Heb Je DirectX Nodig?

Video: Waarom Heb Je DirectX Nodig?

Video: Waarom Heb Je DirectX Nodig?
Video: Как установить или обновить DirectX на Windows 10 2024, Maart
Anonim

Bij het installeren van een game of applicatie verschijnt er een venster waarin de gebruiker wordt gevraagd om DirectX te installeren. Wat is DirectX en hoe werkt het?

Waarom heb je directX nodig?
Waarom heb je directX nodig?

Gebruikers van pc's worden vaak geconfronteerd met de installatie van DirectX. Programma's die werken met afbeeldingen of verschillende computerspellen ondersteunen deze applicatie. Het concept van DirectX zelf impliceert de installatie en het daaropvolgende gebruik van enkele methoden voor het oplossen van verschillende taken, op de een of andere manier gerelateerd aan multimedia-ondersteuning. Op het eerste gezicht lijkt het erop dat DirectX uitsluitend met grafische afbeeldingen werkt, maar in werkelijkheid is dit niet helemaal waar. Het werkt met zowel grafische afbeeldingen als audiostreams. Opgemerkt moet worden dat voor de juiste werking van deze software (afhankelijk van de productversie) in de meeste gevallen een bepaalde videokaart nodig is.

DirectX in pc-games

Computergamers weten zeker dat bijna elke game wordt geleverd met een DirectX-installatiekit. Bijna geen enkele game werkt tegenwoordig zonder, dus ontwikkelaars moeten een installatiebestand bij deze software voegen. DirectX wordt vrij vaak bijgewerkt, dus in het verleden moest u ervoor zorgen dat er altijd een uitsluitend nieuwe versie van dit product werd geïnstalleerd. Tegenwoordig is deze behoefte volledig verdwenen. Dit werd mogelijk doordat DirectX onderdeel werd van Windows-besturingssystemen en de versies van dit product zelf regelmatig worden bijgewerkt.

Nuances van DirectX

Opgemerkt moet worden dat DirectX niet op absoluut alle besturingssystemen kan werken. Daarom, om geen problemen te hebben met het feit dat een bepaald product niet start vanwege het ontbreken van deze software, moet u dit van tevoren weten.

De DirectX-software zelf heeft verschillende routines die ervoor zorgen dat het werkt. Dit zijn: Direct3D, DirectPlay, DirectDraw, DirectSound, DirectInput, DirectSetup. Direct3D werkt, zoals de naam al doet vermoeden, met 3D-graphics, die vooral in games worden gebruikt. DirectPlay - stelt gebruikers van pc's in staat hun favoriete games via het netwerk te spelen (die deze mogelijkheid hebben). DirectDraw - werkt uitsluitend met tweedimensionale afbeeldingen, verwerkt deze en versnelt ook de weergave. DirectSound werkt, zoals je misschien al vermoedt, met geluid in games en programma's. Opgemerkt moet worden dat dit onderdeel zijn eigen toegang heeft tot de geluidskaart die op de computer van de gebruiker is geïnstalleerd. DirectInput verwerkt alle gegevens en DirectSetup installeert deze componenten direct, dat wil zeggen DirectX.

Aanbevolen: