Ondertiteling Instellen

Inhoudsopgave:

Ondertiteling Instellen
Ondertiteling Instellen

Video: Ondertiteling Instellen

Video: Ondertiteling Instellen
Video: De Automatische ondertiteling op YouTube aanpassen 2024, April
Anonim

Ondertitels zijn tekst die op het scherm verschijnt tijdens het kijken naar een film of tekenfilm. Kenners van buitenlandse cinema kijken vaak films met ondertiteling in het origineel.

Ondertiteling instellen
Ondertiteling instellen

Noodzakelijk

een computer waarop een videospeler is geïnstalleerd

instructies:

Stap 1

Gebruik speciale spelers die bepaalde soorten ondertitels ondersteunen, bijvoorbeeld de BSPlayer-videospeler ondersteunt de indelingen *.srt en *.sub. Installeer een van de codecs van de sites https://www.tac.ee/~prr/videoutils/ of https://vobsub.edensrising.com/vobsub.php. Deze codecs geven je de mogelijkheid om ondertitelondersteuning aan te passen en verschillende soorten scripts te accepteren

Stap 2

Hernoem het ondertitelbestand, het moet dezelfde naam hebben als het videobestand. Verplaats het naar dezelfde map met het videobestand om een ondertitel op te nemen. Om video's met ondertiteling op een dvd-speler te bekijken, moet u speciale firmware met ondersteuning voor ondertiteling op de speler installeren. U kunt ook het videobestand opnieuw uitvoeren en ondertitels rechtstreeks in de videostream invoegen.

Stap 3

Download en installeer het Crystal Player-programma van de website https://crystalplayer.com/. Start het gewenste videobestand, sluit de benodigde ondertitels aan. Om dit te doen, drukt u op de toetsencombinatie Shift + O, klikt u met de rechtermuisknop in het spelervenster, selecteert u "Ondertitels openen" en geeft u het pad naar het ondertitelbestand op. U kunt ondertitels aanpassen met dezelfde opdracht. Met het programma kunt u de volgende ondertitelinstellingen uitvoeren: ondertitels sluiten, ondertitels automatisch laden, doorschijnendheid, schaduw en fade-out instellen, een lettertype en kleur voor ondertitels selecteren

Stap 4

Configureer ondertitelondersteuning op het Linux-besturingssysteem. Gebruik hiervoor de Xine-speler of Mplayer, u kunt ze respectievelijk downloaden via de volgende links: https://www.mplayerhq.hu/, https://xinehq.de/index.php. Installeer Mplayer, schrijf hiervoor het commando sudo aptitude install mplayer in de terminal. Ga vervolgens naar je thuismap, open het menu "Beeld", selecteer "Verborgen bestanden weergeven" en vink het vakje daar aan. Ga vervolgens naar de map mplayer, open en bewerk het configuratiebestand als volgt: subcp = "cp1251"; subfont-text-scale = "3"; subfont-blur = "8"; subfont-outline = "8"

Stap 5

Download het win-lettertype van de site https://www.webpagepublicity.com/free-fonts-t.html, kopieer het dan naar de map met de speler, schrijf font = "/home/your_login/.mplayer/your_font.ttf" in het configuratiebestand. Als ondertitels niet werken, ga dan naar de programma-instellingen, verander absoluut alle coderingen naar cp1251. Start het systeem vervolgens opnieuw op.

Aanbevolen: