Hoe Schrijf Je Een Flashgame?

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Flashgame?
Hoe Schrijf Je Een Flashgame?

Video: Hoe Schrijf Je Een Flashgame?

Video: Hoe Schrijf Je Een Flashgame?
Video: LET'S PLAY MY OLD FLASH GAMES! - I made these!? 2024, April
Anonim

Adobe Flash-software wordt meestal gebruikt om tekenfilms of interactieve websites te maken. De universele ActionScript-taal maakt het programma ook ideaal voor het programmeren van je eigen games die online via een webbrowser kunnen worden gespeeld.

Hoe schrijf je een flashgame?
Hoe schrijf je een flashgame?

instructies:

Stap 1

Schrijf of teken een algemeen concept van het spel, inclusief alle geplande acties die de speler moet uitvoeren, denk na over de grafische component en bepaal het algemene doel van het spel dat moet worden bereikt om te winnen.

Stap 2

Beschrijf de belangrijkste fasen van het maken van een toekomstig spel voordat u eraan begint, aangezien dit in een logische volgorde moet gebeuren en stap voor stap verschillende aspecten van het programma moet creëren. Ontdek welke softwarefuncties je nodig hebt om de verschillende delen van het spel te doorlopen en voeg ze samen.

Stap 3

Download Flash MX Professional en voer het uit door te dubbelklikken op het pictogram op het bureaublad of in het menu Start, onder Programma's. Begin met het tekenen van afbeeldingen in de game of importeer vooraf gemaakte objecten uit een ander programma.

Stap 4

Creëer de hoofdpersonen, verdeel hun rollen en functies, werk hun weergave en animatie uit, hun invloed op de omringende graphics, het aantal resterende levens, indien nodig, en het scoresysteem. Bepaal met de "Als Dan"-functie van de applicatie welke objecten altijd op het scherm moeten blijven en welke op de een of andere manier bij het uitvoeren van bepaalde acties worden betrokken.

Stap 5

Open een ActionScript-venster en noteer andere specifieke gebeurtenissen in het spel, zoals het weergeven van tekst of het wijzigen van niveaus. Gebruik de beschikbare sjablonen om een actie te beschrijven.

Stap 6

Sla het gameproject op en voer het uit om het te testen. Als er fouten zijn, onthoud dan hun naam en keer terug naar uw code om eventuele onnauwkeurigheden te corrigeren. Test het spel totdat je zeker weet dat er geen problemen zijn in het proces. Upload het spel naar de website zodat bezoekers het kunnen spelen.

Aanbevolen: