Hoe Een Schijf Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Schijf Te Verkleinen
Hoe Een Schijf Te Verkleinen

Video: Hoe Een Schijf Te Verkleinen

Video: Hoe Een Schijf Te Verkleinen
Video: How to alter | Resize Waist In Jeans(DIY) 2024, April
Anonim

Om vrije ruimte op de harde schijf van uw computer te besparen, is het mogelijk om deze te comprimeren. Tegenwoordig kan een dergelijke operatie op twee manieren worden uitgevoerd.

Hoe een harde schijf te verkleinen
Hoe een harde schijf te verkleinen

Noodzakelijk

PC, harde schijf

instructies:

Stap 1

Compressie van de harde schijf gevolgd door automatische compressie van de opgenomen bestanden. Om meer ruimte op uw harde schijf te besparen, moet u eerst naar de map "Mijn Computer" gaan. Selecteer na het openen het apparaat dat je nodig hebt (volgens de standaard is de harde schijf verdeeld in twee sectoren: "C" en "D"). Klik met de linkermuisknop op het geselecteerde apparaat en selecteer de sectie "Eigenschappen". Nadat u naar de eigenschappen van de harde schijf bent gegaan, opent u het tabblad "Algemeen" en vinkt u onderaan het geopende venster het vakje aan naast het item "Deze schijf comprimeren om ruimte te besparen". De compressieprocedure zal enige tijd in beslag nemen (hoe meer bestanden er op de schijf zijn opgeslagen, hoe langer de compressieprocedure zal duren). Nadat de compressie is voltooid, komt er wat geheugen vrij op het apparaat. In de toekomst wordt elk bestand dat naar de harde schijf wordt geschreven automatisch gecomprimeerd.

Stap 2

Een specifiek bestand op schijf comprimeren. In tegenstelling tot de vorige methode, omvat deze methode het comprimeren van een of meerdere specifieke bestanden. Om compressie uit te voeren, moet u een specifiek document selecteren (als u meerdere documenten moet comprimeren, selecteert u ze tegelijk) en klikt u met de rechtermuisknop op de selectie. Selecteer in het geopende venster het gedeelte 'Eigenschappen' en klik op het tabblad 'Algemeen' op de knop 'Overig'. Hier moet u het vakje naast "Inhoud comprimeren om schijfruimte te besparen" aanvinken en vervolgens de wijzigingen opslaan. Het bestand wordt door het systeem gecomprimeerd, waardoor het kleiner wordt.

Aanbevolen: