Hoe De Processor Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Processor Te Verwijderen?
Hoe De Processor Te Verwijderen?

Video: Hoe De Processor Te Verwijderen?

Video: Hoe De Processor Te Verwijderen?
Video: How to remove Intel CPU and heatsink 2024, Mei
Anonim

De kracht van een computer hangt voor een groot deel af van de rekenkracht van de processor (steen). Als het niet genoeg is, is de meest redelijke oplossing voor het probleem het vervangen van de processor. Soms is het om andere redenen nodig om de steen eruit te trekken: na verloop van tijd droogt koelpasta bijvoorbeeld uit en moet deze opnieuw worden aangebracht om voldoende koeling van de CPU te garanderen.

Hoe de processor te verwijderen?
Hoe de processor te verwijderen?

Noodzakelijk

schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Draai de schroeven op de computerbasis los en open de zijklep van de systeemeenheid. Zorg voor vrije toegang tot de koeler op het moederbord. Om dit te doen, koppelt u tijdelijk onnodige kabels, lussen, enz. Daarna kunnen ze weer op hun plaats worden geplaatst. Door ruimte voor jezelf vrij te maken, vereenvoudig je je werk enorm: het verwijderen van de processorkoeler zal veel gemakkelijker zijn, vooral als je een beginnende gebruiker bent en geen ervaring hebt met het in elkaar zetten van computers. Verwijder de ventilator voorzichtig van de processor, gebruik nooit geweld. Anders kunt u breekbare bevestigingen op het stopcontact of de koeler breken.

Stap 2

Verwijder voorzichtig de processorventilator. Trek hiervoor eerst de stroomkabel van de koeler uit de connector. De verdere procedure hangt af van het type ventilatormontage, er kunnen er meerdere zijn. Als u een koeler voor Socket 775 heeft (en dit is het meest voorkomende geval), is het in de meeste gevallen voldoende om voorzichtig, zonder overmatige kracht te gebruiken, gelijktijdig in tegengestelde richtingen en iets omhoog aan de hendels waarmee de koeler is bevestigd, en vervolgens voorzichtig te verwijderen het koellichaam uit de steunen.

Stap 3

Nu hoeft u alleen nog de processor zelf te verwijderen. Trek hiervoor aan de hendel op de processorsocket totdat deze in een hoek van 90 graden ten opzichte van het moederbord staat. Pak de processor voorzichtig bij de randen vast, zonder de contactvlakken aan te raken, en trek hem eruit.

Aanbevolen: