Een Penseel Wijzigen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Penseel Wijzigen In Photoshop
Een Penseel Wijzigen In Photoshop

Video: Een Penseel Wijzigen In Photoshop

Video: Een Penseel Wijzigen In Photoshop
Video: Photoshop Penseel maken 2024, Mei
Anonim

In eerste instantie lijkt Adobe Photoshop een verbijsterende reeks functies voor een volkomen onbegrijpelijk doel. Ik zou deze joekel snel willen verlaten en de gezellige Paint weer willen openen. Dan, na er een beetje aan gewend te zijn, komt het besef dat alles niet alleen hier is, maar dat er nieuwe vragen rijzen. Een van deze kan zijn: "hoe verander ik het penseel in dit programma?"

Een penseel wijzigen in Photoshop
Een penseel wijzigen in Photoshop

Noodzakelijk

Russified versie van Adobe Photoshop CS5

instructies:

Stap 1

Open Adobe Photoshop en selecteer het gereedschap Penseel (sneltoets B, schakel tussen aangrenzende gereedschappen - Shift + B). Richt nu uw blik op het instellingenpaneel van deze tool, deze bevindt zich precies onder het bestandsmenu van het programma. Aan de linkerkant van dit paneel zit een knop die toegang geeft tot de laatst gebruikte tools, daar zijn wij niet in geïnteresseerd. En de volgende is wat je nodig hebt. Het toont het type penseel dat momenteel is geactiveerd en de grootte ervan.

Stap 2

Klik op deze knop. Boven aan het venster dat verschijnt, bevindt zich een schuifregelaar waarmee u de grootte van het penseel kunt aanpassen. Onderaan staat een tafel met verschillende penseelpatronen. In de rechterbovenhoek bevindt zich een knop in de vorm van een cirkel met een driehoek erin, die toegang geeft tot andere vergelijkbare tabellen en hulpmiddelen voor het bewerken van penselen. Keer terug naar het vorige menu. Om een van de opties te selecteren, dubbelklikt u erop met de linkermuisknop.

Stap 3

Blijf het paneel Penseelvoorkeuren volgen. De volgende knop is ook interessant voor ons, deze is afgebeeld als een schematisch weergegeven set penselen, geplaatst in het silhouet van een map. Deze knop geeft ook toegang tot de selectie en wijziging van het penseel, evenals tot de aanvullende instellingen: de dynamiek van licht, anti-aliasing, airbrushen, wijzigen van de afstand tussen streken, rotatie van de tekening, diffusie, enz.

Stap 4

De instellingen die in de vorige stap van de instructie zijn beschreven, zijn ook op andere manieren toegankelijk. De eerste is om op de sneltoets F5 te drukken. Klik vervolgens op het menu-item Venster> Penseel. Ten derde - klik op het minipictogram van dit menu (het ziet eruit als drie penselen die in een container zijn geplaatst die eruitziet als een pot), die standaard naast andere minipictogrammen zou moeten staan.

Stap 5

Een andere optie om het penseel te wijzigen: klik op het menu-item "Venster"> "Borstelsets" en selecteer degene die u nodig hebt uit de beschikbare opties.

Aanbevolen: