Een Penseel Definiëren In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Penseel Definiëren In Photoshop
Een Penseel Definiëren In Photoshop

Video: Een Penseel Definiëren In Photoshop

Video: Een Penseel Definiëren In Photoshop
Video: How to Define Brush in Photoshop CS6 2024, April
Anonim

Werken met de grafische editor Photoshop is een creatieve bezigheid. En soms heb je, om een foto te verwerken of je eigen afbeelding te maken, gewoon iets meer nodig dan standaard penselen. Wat te doen in dit geval? Penselen downloaden van internet en dan ontdekken dat er niets geschikts in de nieuwe set zit? De uitweg kan zijn om je eigen penseel te maken.

Een penseel definiëren in Photoshop
Een penseel definiëren in Photoshop

instructies:

Stap 1

Selecteer de tekening die je later in een penseel gaat veranderen. Wis het van de achtergrond met een gum, maar pas op dat u de randen van de afbeelding niet "afsnijdt". Zoek indien mogelijk de afbeelding die u wilt gebruiken om het penseel op een vlakke achtergrond te maken in een kleur die contrasteert met uw tekening. Dit zal de taak aanzienlijk vereenvoudigen. Als je zo'n afbeelding niet kunt vinden, wis dan voorzichtig de hele achtergrond. Je kunt er ook met een kwast overheen schilderen. Kleur, nogmaals, kies een felle kleur die niet overeenkomt met de inhoud van je toekomstige penseel.

Stap 2

Gebruik het gereedschap Toverstaf om de achtergrond rond de tekening van je toekomstige penseel te selecteren. Houd vervolgens de Shift + Ctrl + I-toetsen ingedrukt, waardoor de selectie wordt omgekeerd. Uw tekening bevindt zich nu in het geselecteerde gebied.

Stap 3

Selecteer Bewerken - Penseelvoorinstelling definiëren in het contextmenu bovenaan. Er wordt een venster geopend met een miniatuurafbeelding van uw penseel en een regel om de naam van het penseel in te voeren. Voer je fantasienaam in en klik op de OK-knop in het venster. Nu in de lijst met penselen, helemaal aan het einde, verschijnt een nieuwe borstel, die de afbeelding die u in miniatuur hebt geselecteerd volledig herhaalt.

Stap 4

Probeer een nieuw penseel voordat u het programma afsluit. Maak een nieuw document en selecteer op een schone achtergrond een penseel uit de lijst, klik meerdere keren met de muis. Trek vervolgens meerdere keren een lijn. Functioneert alles? Excellent! Dan heb je al het werk goed gedaan.

Stap 5

Sluit het programma zonder de wijzigingen op te slaan in de afbeeldingen die zijn gebruikt om het penseel te maken. Als het penseel om de een of andere reden niet in de lijst verschijnt, sla de afbeelding dan op in *.jpg-formaat en sluit het programma. Open vervolgens opnieuw Photoshop, open uw kunstbestand en herhaal stap 2 en 3.

Aanbevolen: