Hoe Kies Je Een Penseel?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Penseel?
Hoe Kies Je Een Penseel?

Video: Hoe Kies Je Een Penseel?

Video: Hoe Kies Je Een Penseel?
Video: Welke PENSELEN u0026 KWASTEN waarvoor?⎪VRAAG=VIDEO⎪Beika ART 2024, Mei
Anonim

In de grafische editor Adobe Photoshop zijn penselen een van de vele hulpmiddelen die beschikbaar zijn voor de gebruiker. Het wordt misschien vaker gebruikt dan andere als het gaat om tekenen, in plaats van voltooide afbeeldingen te verwerken. Het is niet moeilijk om het gewenste penseel te selecteren, soms kan het met één toetsaanslag. Maar in de grafische editor is er ook de mogelijkheid van een meer nauwgezette selectie en aanpassing van deze tool.

Hoe kies je een penseel?
Hoe kies je een penseel?

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Activeer het penseel. De eenvoudigste manier om dit te doen is door op de B-toets te drukken (dit is een Latijnse letter). De besturing van tekengereedschappen in Photoshop is echter zo ontworpen dat deze toets momenteel overeenkomt met een ander gereedschap: potlood, kleurwissel of mengpenseel. De toets activeert degene die is geselecteerd uit de lijst in de werkbalk. Om de selectie te wijzigen, klikt u met de linkermuisknop op het bijbehorende pictogram in het paneel en houdt u het een paar seconden ingedrukt. Selecteer "Brush" in de lijst die wordt geopend.

Stap 2

U kunt de vorm en grootte van het penseel kiezen in het paneel "Opties" - het wordt in een smalle strook langs de onder- of bovenrand van het toepassingsvenster geplaatst. Als het niet zichtbaar is in uw editor, opent u het gedeelte "Venster" in het menu en selecteert u het item "Opties".

Stap 3

Het tweede pictogram van links in de lijst met parameters opent een vervolgkeuzelijst met een tabel met alle beschikbare penselen en twee schuifregelaars. Selecteer de gewenste penseelvorm in de tabel en gebruik de schuifregelaars om de grootte en hardheid van de tekening in te stellen.

Stap 4

Gebruik het penseelpalet voor meer geavanceerde selectie en aanpassing van deze tool. Het wordt gestart door op het derde pictogram van links in het paneel "Opties" te klikken of door de "sneltoets" F5 te gebruiken. Er is een item "Brush" en in het gedeelte "Venster" van het grafische editormenu.

Stap 5

De gebruikte set penselen kan worden gewijzigd. Een pictogram wordt in de rechterhoek van de kop van het penseelpalet geplaatst, waarop een extra menu wordt geopend - selecteer een van de sets erin. Als reactie zal Photoshop een bericht weergeven waarin u wordt gevraagd de bestaande set te vervangen of nieuwe penselen toe te voegen aan het einde van de lijst - selecteer de gewenste optie.

Stap 6

Je kunt ook je eigen set installeren, het is niet moeilijk om niet-standaard penselen op internet te vinden. Het bestand met een set penselen moet de extensie abr hebben en u kunt de inhoud ervan in Photoshop laden met behulp van het dialoogvenster dat wordt geopend vanuit het menu dat in de vorige stap is beschreven.

Aanbevolen: