Hoe Maak Je Een Transparante Achtergrond In Paint

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Transparante Achtergrond In Paint
Hoe Maak Je Een Transparante Achtergrond In Paint

Video: Hoe Maak Je Een Transparante Achtergrond In Paint

Video: Hoe Maak Je Een Transparante Achtergrond In Paint
Video: How To Make Background Transparent Using Paint 3D in Windows 10 Remove Background From An Image 2024, Mei
Anonim

Met behulp van de gratis grafische editor Paint.net kunt u collages maken, foto's bewerken en objecten uit een afbeelding knippen. Er zijn verschillende manieren om de achtergrond van een afbeelding te verwijderen.

Hoe maak je een transparante achtergrond in Paint
Hoe maak je een transparante achtergrond in Paint

instructies:

Stap 1

Start Paint.net. Klik in het menu Bestand op Openen en geef het pad naar de afbeelding op. Als je een afbeelding hebt gekozen met een uniforme achtergrond, dan is het handig om de tool "Toverstaf" te gebruiken. Klik op het pictogram in de werkbalk of druk op S op uw toetsenbord.

Stap 2

Stel op de eigenschappenbalk de gevoeligheid van de stick in. Hoe hoger de gevoeligheid, hoe lager de selectiviteit van dit instrument. Die. bij 100% gevoeligheid benadruk je het hele beeld met fijne details. Bij 5% gevoeligheid wordt een heel klein gebied gemarkeerd. Stel de juiste waarde voor deze parameter in en klik op de achtergrond. Een deel van de afbeelding wordt omlijnd met een stippellijn.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 3

Druk op Verwijderen om het geselecteerde gebied te verwijderen. De achtergrond op deze plaats wordt transparant. Klik op het gebied van de andere tint die u wilt verwijderen en druk nogmaals op Delete.

Stap 4

Je kunt het anders doen. Open op de eigenschappenbalk de keuzelijst Selectiemodus en vink Toevoegen (combineren) aan. Klik achtereenvolgens op de fragmenten van de afbeelding die u wilt verwijderen en druk vervolgens op Delete - de geselecteerde gebieden worden onmiddellijk verwijderd.

Stap 5

Als de achtergrond kleurrijk is, kunt u het gummetje gebruiken. Klik op het bijbehorende pictogram op de werkbalk of op de letter E op uw toetsenbord. Geef op de eigenschappenbalk de diameter van de gum op. Als u de rand van het verwijderde fragment wilt laten vervagen, selecteert u "Anti-aliasing ingeschakeld" in de lijst rechts van het vak "Breedte".

Stap 6

Verwijder de achtergrond met een gum, verander indien nodig de breedte van het gereedschap. Gebruik de toverstaf om kleine fragmenten te verwijderen.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 7

Als u uw eigen afbeelding met een transparante achtergrond wilt maken, kiest u de opdracht Nieuw in het menu Bestand en dubbelklikt u op de laag Achtergrond in het deelvenster Lagen. Schakel in het nieuwe venster het selectievakje naast het item 'Zichtbaar' uit.

Aanbevolen: