Hoe Maak Je Een Transparante Achtergrond In Coreldraw

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Transparante Achtergrond In Coreldraw
Hoe Maak Je Een Transparante Achtergrond In Coreldraw

Video: Hoe Maak Je Een Transparante Achtergrond In Coreldraw

Video: How To Remove Background Very Quickly using CorelDRAW 2022, December
Anonim

Grafische afbeeldingen maken met Corel Draw is handig en interessant. Maar het opslaan van een bestand in een rasterformaat brengt enkele moeilijkheden met zich mee: de afbeelding wordt verkregen op een witte achtergrond. Met behulp van bepaalde manipulaties kunt u de achtergrond transparant maken.

Hoe maak je een transparante achtergrond in Coreldraw
Hoe maak je een transparante achtergrond in Coreldraw

Het is nodig

Corel Draw-programma, een willekeurig bestand met een afbeelding

instructies:

Stap 1

Installeer Corel Draw op uw computer en start het. Maak een vectortekening met het programma.

Stap 2

Ga naar het menu Bestand en zoek het item Exporteren. Definieer het formaat van het geëxporteerde bestand als.

Stap 3

Nadat u op Exporteren hebt geklikt, verschijnt een informatievenster. Selecteer RGB-kleur (24 bit) in Kleurmodus en schakel het selectievakje Transparante achtergrond in.

Stap 4

Klik OK. Wanneer u het bestand in Adobe Photoshop opent, bevindt het zich op een transparante achtergrond.

Stap 5

De tweede optie is om een ​​gif-bestand te maken met een transparante achtergrond. Om dit te doen, converteert u de afbeelding van vector naar raster. Je moet het als volgt doen: open het bestand in het programma Corel Draw. Exporteer de afbeelding op een vertrouwde manier - Bestand> Exporteren. Selecteer in het venster dat verschijnt CPT - Corel PHOTO-PAINT Image en geef het bestand een naam die beschrijft wat daar wordt weergegeven. In ons geval is dat Strelka. Vink het vakje aan naast Alleen geselecteerd.

Stap 6

Dan verschijnt er een ander venster. Selecteer daarin de gewenste afbeeldingsgrootte en vink de Anti-aliasing aan (deze optie verzacht de randen van de afbeelding) en Transparante achtergrond (de afbeelding staat op een transparante achtergrond).

Stap 7

Nu moeten we werken met de bitmap. Start de rastereditor Corel PHOTO-PAINT. Klik in CoerlDraw op Application Launcher en selecteer Corel PHOTO-PAINT. Open in dit programma het bestand "Pijl" via Bestand> Openen. Kies in het bovenste menu Afbeelding> Papierformaat. Stel in het venster dat verschijnt de achtergrondkleur in. Het is beter om Magenta te kiezen. Klik OK. De achtergrond wordt bepaald.

Hoe maak je een transparante achtergrond in Coreldraw
Hoe maak je een transparante achtergrond in Coreldraw

Stap 8

Maak de afbeelding plat met de achtergrond. Selecteer Object> Combineren> Combineer alle objecten met achtergrond in het bovenste menu. De tekening verschijnt op de achtergrond waarvan u de kleur hebt opgegeven. Maak een masker. Zoek het gereedschap Toverstafmasker in het bovenste horizontale menu en pas het aan. Schakel Anti-aliasing uit en stel Tolerantie in op 0. Het gereedschap Toverstafmasker maakt een masker van pixels van de afbeelding die qua kleur gelijk zijn. De tekening krijgt een licht roodachtige tint - dit is een masker.

Stap 9

Sla de afbeelding op in gif-formaat. Klik op Bestand> Exporteren in het bovenste menu. Selecteer een locatie op uw computer waar de afbeelding wordt opgeslagen en installeer de gif-extensie. Maak in het verschenen dialoogvenster voor het optimaliseren van de kleuren van het afbeeldingspalet dergelijke instellingen zodat de afbeeldingskwaliteit er niet onder lijdt. Kies zoveel mogelijk kleuren. Klik OK. De afbeelding wordt opgeslagen in gif-formaat met een transparante achtergrond.

Populair per onderwerp