Hoe Een Cd Te Branden?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Cd Te Branden?
Hoe Een Cd Te Branden?

Video: Hoe Een Cd Te Branden?

Video: Hoe Een Cd Te Branden?
Video: Hoe brand ik muziek op een cd? ( cdburnerxp) 2024, Mei
Anonim

U kunt de wizard Bestanden naar schijf schrijven of een ander brandprogramma gebruiken om documenten, mappen en bestanden op een cd te branden. In ieder geval zullen de instructies voor het overbrengen van bestanden naar media vergelijkbaar zijn.

Op cd branden
Op cd branden

Schrijven naar een cd in elk formaat is eenvoudig genoeg. Neem hiervoor een cd-r- of cd-rw-schijf. Het verschil tussen de twee soorten schijven is dat bestanden eenmaal naar cd-r worden geschreven en later niet kunnen worden gewist. Terwijl u vanaf CD-RW onnodige bestanden kunt verwijderen en zo vaak als nodig nieuwe kunt opnemen. Het volume van deze schijven is zodanig dat het handig is om tekstdocumenten, afbeeldingen, foto's, muziek, kleine video's erop op te nemen.

Instructies voor het schrijven van informatie naar schijf

Plaats de schijf in het station van uw computer of laptop. Open schijf op uw computer. Het systeem kan de schijfmap automatisch openen. Maar als de computer dat niet doet, moet u "Deze computer" openen en het cd-/dvd-station erin zoeken.

Selecteer die bestanden en mappen die u naar schijf wilt overbrengen. Dan moet je ze pakken met de muiscursor en ze naar schijf overbrengen. Of druk op de rechtermuisknop en selecteer "Kopiëren" uit de lijst die verschijnt. Klik met dezelfde muisknop op de locatie van de geopende schijf en voeg bestanden toe met "Plakken".

De bestanden worden overgebracht naar schijf. Dit betekent echter niet dat ze worden geregistreerd. Als u in dit stadium probeert de schijf uit het station te verwijderen, staan de bestanden die u nodig hebt er niet op. Om bestanden te branden, klikt u met de rechtermuisknop op een lege ruimte in de schijfmap en selecteert u "Bestanden op cd branden" in het venster dat verschijnt. Dit opent de wizard voor het schrijven van bestanden naar schijf.

In het naamvenster voor een bepaalde cd kunt u in plaats van de naam "schijf" een willekeurige cd kiezen om te onthouden welke informatie op dit medium is opgenomen. Of u kunt de schijf naamloos laten. U kunt ook het vakje "Sluit de wizard wanneer de bestanden worden geschreven" aanvinken, maar dit is ook optioneel. Klik op "Volgende" om door te gaan met het opnameproces.

De schijf begint met opnemen zoals aangegeven door een groene balk. Wanneer het het einde bereikt en verdwijnt, verschijnt een nieuw venster "Gereed". Dit betekent dat het proces voorbij is. De gebrande schijf zou vanzelf uit de computer moeten komen. U kunt het opnieuw in de schijf plaatsen om te controleren op bestanden erop. Deze schijf kan worden gebruikt.

Andere opnameprogramma's

Er zijn ook afzonderlijke programma's voor het branden van schijven die op een computer moeten worden geïnstalleerd. Dergelijke programma's hebben een gebruiksvriendelijke interface en helpen de gebruiker met duidelijke instructies tijdens het schrijven naar schijf. Het gebruik ervan is eenvoudig: u hoeft alleen maar de schijf in het station te plaatsen, het programma op uw computer uit te voeren en vervolgens de instructies te volgen die verschijnen.

De meest populaire en gebruiksvriendelijke opnamesoftware is Nero. Hiermee kunt u snel en betrouwbaar verschillende soorten informatie op verschillende soorten schijven opnemen. Een ander handig programma is BurnAware Free. Zoals de naam al aangeeft, komt het in een gratis versie, hoewel er ook een meer complete betaalde versie is. Maar om zonder problemen een schijf te branden, past het programma heel goed. Geen lastige functies, alles is eenvoudig en duidelijk. Natuurlijk bevat de commerciële versie meer functies die handig zijn voor gevorderde gebruikers, bijvoorbeeld de mogelijkheid om schijven te kopiëren of afbeeldingen voor hen te maken.

Een krachtiger programma is Ashampoo Burning Studio Free, ook een gratis versie, maar het zal de gebruiker verrukken met een breder scala aan functies dan BurnAware Free. Het nadeel is het langzaam laden. Er zijn tientallen vergelijkbare programma's, dus je kunt er altijd de meest geschikte optie uit kiezen.

Aanbevolen: