Een Schijf Van 7 GB Branden Burn

Inhoudsopgave:

Een Schijf Van 7 GB Branden Burn
Een Schijf Van 7 GB Branden Burn

Video: Een Schijf Van 7 GB Branden Burn

Video: Een Schijf Van 7 GB Branden Burn
Video: Ashampoo Burning Studio 6 FREE Uitleg Hoe Een Schijf Image Branden 2024, Mei
Anonim

Films in 1920p-kwaliteit, evenals veel moderne computergames, worden uitgebracht op media met een capaciteit van 7-8 GB. Om bestanden van deze grootte te kopiëren, moet u een schijfkopie maken. Maar waar schrijf je zo'n afbeelding en hoe zet je deze over naar een computer? Er zijn drie manieren om dvd-images van 7 GB te branden of te branden.

Een schijf van 7 GB branden burn
Een schijf van 7 GB branden burn

instructies:

Stap 1

De eerste manier is het gemakkelijkst - om de afbeelding op een cd van de juiste grootte te branden - bijvoorbeeld een dvd van 7 GB, 8 GB of 9 GB. Deze schijven worden DVD-DL ("Double Layer") genoemd. In dit geval hebt u brandsoftware nodig die het branden van afbeeldingen ondersteunt, bijvoorbeeld Nero Burning of Ashampoo, sommige zijn gratis. Houd er rekening mee dat DVD -DL en DVD -DS zijn verschillende schijven. DVD-DS's hebben meestal dezelfde capaciteit als dubbellaagse schijven, maar zijn dubbelzijdig ("Double Side") en u kunt geen bestand groter dan 4,7 GB op één kant van de schijf opnemen.

Stap 2

De tweede manier is om de afbeelding te kopiëren naar een flashkaart of flashstation die groter is dan de schijf zelf, 8, 16 of meer gigabytes groot, of naar een draagbare externe HDD. Om zo'n schijfkopie op een andere computer te draaien, heb je een programma nodig om een virtuele schijf aan te koppelen. Hiervoor is de gratis versie van het programma Daemon Tools Lite geschikt. Na installatie en herstart van de computer verschijnt er een virtuele dvd-drive in de systeemmap "Deze computer". Door er met de rechtermuisknop op te klikken, ziet u het contextmenu van Daemon Tools en kunt u het afbeeldingsbestand van de flashdrive selecteren om de virtuele schijf te starten. Meestal is het afbeeldingsbestand in ISO-formaat.

Stap 3

En tot slot, de derde manier is om de image op te splitsen in desks (delen) en twee gewone dvd-r- of dvd-rw-schijven te branden met een capaciteit van 4,3 of 4,7 GB. Om de schijfkopie in twee delen te splitsen, hebt u een WinRAR-archiver. Het voert bestandssplitsing uit, zelfs in niet-geregistreerde staat. Nadat u WinRAR hebt geïnstalleerd, selecteert u het schijfkopiebestand, klikt u er met de rechtermuisknop op en klikt u op "Toevoegen aan archief …" in het contextmenu. In het venster dat verschijnt om de parameters van het toekomstige archief te configureren op het hoofdtabblad (het is standaard ingeschakeld), selecteert u in de linkerbenedenhoek de grootte van de bureaus uit de standaardlijst, bijvoorbeeld "DVD + R: 4481 mb", of voer een andere gewenste grootte van de onderdelen in en klik vervolgens op "OK". Het programma splitst het bestand in delen met de namen "Bestandsnaam.part1.rar" en "Bestandsnaam.part2.rar" en slaat de delen op van de archieven naar de originele map, waar de originele schijfkopie zich bevindt. Brand de archiefbestanden op twee dvd-schijven en pak hun inhoud uit voor installatie op een andere computer, waarbij u de schijven afwisselend in de lade plaatst.

Aanbevolen: