Wat Is De Beste Processor Op Een Computer?

Inhoudsopgave:

Wat Is De Beste Processor Op Een Computer?
Wat Is De Beste Processor Op Een Computer?

Video: Wat Is De Beste Processor Op Een Computer?

Video: Wat Is De Beste Processor Op Een Computer?
Video: ZO kies JIJ je CPU voor je nieuwe PC! (INTEL vs AMD) | TechTime 2024, Mei
Anonim

De processor is het belangrijkste onderdeel van een computer. De verkeerde keuze van dit onderdeel kan leiden tot incompatibiliteit van hardware of tot een gebrek aan verwerkingskracht voor de behoeften van het besturingssysteem.

processor
processor

Wat is je budget?

Het heeft geen zin om naar de nieuwste processormodellen te kijken als je een beperkt budget hebt. Als u een goedkope processor koopt, zal uw computer niet het volledige potentieel van het systeem kunnen benutten, hoeveel u ook uitgeeft aan andere componenten.

Een goede manier om erachter te komen hoeveel het kost om aan een processor uit te geven, is door te begrijpen hoeveel u bereid bent te besteden aan alle onderdelen van uw computer. De beste optie zou zijn om 20 procent van het totale budget toe te wijzen aan de processor. Dus als je een bedrag hebt van ongeveer $ 1000, dan moet je een processor kopen voor een prijs die niet hoger is dan $ 200. Als uw budget $ 500 is, zou de processor ongeveer $ 100 moeten kosten.

Wat voor moederbord heb je?

De tweede stap bij het kiezen van de juiste processor is ervoor te zorgen dat deze compatibel is met het door u gekozen moederbord. Als u een computer helemaal opnieuw opbouwt, is het raadzaam eerst een processor te selecteren en vervolgens een moederbord te kopen dat hiermee compatibel is. Als je gewoon een nieuwe processor wilt kopen, zorg er dan voor dat deze in de socket op je moederbord past. Dit voorkomt onnodige problemen. De instructies voor het moederbord moeten aangeven welke processors het ondersteunt en welk type socket de processor moet hebben om op het bord te passen.

Wat zijn uw behoeften?

De processor doet het grootste deel van de berekening wanneer de computer draait, dus als u de computer gebruikt om programma's en toepassingen die veel resources gebruiken uit te voeren, moet uw processor behoorlijk krachtig zijn. Als u gewoon op internet surft of typt, moet u een meer jet-model kiezen.

Hoe vaak ga je je computer updaten?

De laatste vraag die moet worden beantwoord, is hoe vaak de componenten van uw computer worden bijgewerkt. Als je minimaal vijf jaar een computer met dezelfde configuratie gaat gebruiken, dan moet de processor die je nu koopt krachtig genoeg zijn om alle benodigde applicaties en nieuwe besturingssystemen te ondersteunen. Windows 8 is relatief nieuw en u moet er zeker van zijn dat uw computer voldoende prestaties kan leveren als u ermee werkt.

Als je de komende twee jaar je computer gaat upgraden, is het kopen van de nieuwste processormodellen het niet waard. Het vervangingsproces kan overweldigend zijn omdat moederbordfabrikanten niet altijd modellen met oudere connectoren vrijgeven.

Aanbevolen: